Prijavi se na međunarodni omladinski susret ”Open Minded” u Magdeburgu

31 okt
Rok prijave 02.11.2016

”Centar za obrazovanje i druženje” poziva mlade iz cijele Bosne i Hercegovine da se prijave na međunarodni omladinski susret ”Open Minded”, koji će se održati u Magdeburgu od 20. do 30. novembra 2016. godine.

50 mladih iz Njemačke, Bugarske, Rumunije, Gruzije i BiH na jednom mjestu.

Ovaj projekat predstavlja nastavak višegodišnje saradnje sa našim partnerima ”Bildungsnetzwerk” iz Magdeburga. Učesnici prošlogodišnje razmjene su, pored Magdeburga, imali priliku posjetiti Berlin i Leipzig.

Od 16. do 18. oktobra održan je pripremni sastanak u Magdeburgu gdje je određen program ovogodišnjih susreta. Ove godine će u Magdeburgu deset mladih Bosanaca i Hercegovaca imati priliku družiti se sa još 40 mladih ljudi iz Njemačke, Bugarske, Rumunije i Gruzije.

Posjete Berlinu i Leipzigu

Za sve učesnike programa je planiran veoma bogat i sadržajan program. Pedeset učesnika projekta ”Open Minded” će tokom programa biti raspoređeno u četiri radionice: ples, fotografija, video i web dizajn, a zadnjeg prgramskog dana susreta će prezentirati rezultate radionica na kojima su učestvovali.

Pored navedenog, bit će organizovani izleti i posebne tematske posjete Berlinu i Leipzigu.

Kako se možete prijaviti?

Ukoliko imate između 17 i 25 godina, poznajete engleski jezik i motivisani ste za učešće na ovom međunarodnom projektu, prijavite se odmah.

Bosanskohercegovački tim od 12 osoba će činiti dva voditelja tima ispred ”Centra za obrazovanje i druženje”, te još 10 osoba koje će odjel za međunarodne projekte ”COD-a” izabrati na osnovu popunjenih aplikacija.

Aplikaciju za učešće na omladinskom susretu ”Open Minded” možete preuzeti OVDJE.

Popunjeni aplikacioni formular pošaljite na mail adresu: [email protected], najkasnije do Srijede 02. novembra 2016. godine (do 23:59 sati). Prednost u odabiru će imati oni kandidati koji nisu učestvovali na omladinskim susretima, a posebno na prošlogodišnjem u Magdeburgu.

Deset kandidata, čije aplikacije budu uspješne, će nedugo nakon selekcije biti obaviješteni o daljnjim aktivnostima.

Putni troškovi, smještaj i hrana su pokriveni projektom.

Za učešće u projektu neophodna je participacija u iznosu od 100KM. Izabrani učesnici će blagovremeno biti obaviješteni o načinu uplate.

Ne propustite ovu priliku. Sretno sa prijavama!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin