Prijavi se na Hackathon, kreiraj super aplikaciju i osvoji vrijedne nagrade!

5 dec
Rok prijave 09.12.2017

Pred tobom je sjajna prilika da odmjeriš snage sa mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine i pokažeš šta znaš, tokom dvodnevnog Hackathon-a koji organizira Populacioni fond ujedinjenih nacija (UNFPA) u suradnji sa softverskom kompanijom Klika iz Sarajeva, 15. i 16. decembra 2017. godine u Sarajevu.

Tražimo ukupno 15 mladih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine, bez i sa radnim iskustvom iz oblasti web i app developmenta, grafičke i UX/UI dizajnere, studente medicine i aktiviste. Tokom dva dana održavanja hackathona učesnici će, organizirani u tri tima od po pet članova, raditi na razvoju web i mobile aplikacije koja za cilj ima upoznati mlade osobe širom Bosne i Hercegovine sa spolno prenosivim infekcijama (SPI), njihovim simptomima, mogućnostima prevencije i liječenja.

Hackathon će biti održan u prostoru kompanije Klika, a svi učesnici će imati priliku surađivati sa iskusnim mentorima, iz tri oblasti: software developmenta, dizajna i medicine.

Najuspješniji tim, pored vrijednog iskustva koje će sigurno steći tokom ova dva dana, očekuju i vrijedne nagrade.

Troškove za učesnike (transport, smještaj i hrana, korišćene opreme, materijala za rad, osvježenje itd.) tokom dva dana trajanja Hackathon-a pokrivaju organizatori.

Kako se prijaviti? Pošalji svoj CV, github linkove, portfolio, i sve ono što smatraš da će te predstaviti na najbolji način na: [email protected] najkasnije do 09.12.2017. do 23:59h.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments