Prijavi se i volontiraj na IX Međunarodnim sportskim igrama oaze #SIO2019

20 sep
Rok prijave 30.09.2019

Udruženje za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo OAZA  svoj dugogodišnji rad usmjerilo je na zadovoljavanje potreba osoba sa teškoćama u razvoju, sve u cilju pružanja kvalitetnijeg načina života i ravnopravnog statusa u lokalnoj zajednici. Početkom oktobra organizujemo najveće međunarodno takmičenje za osobe sa invalititetom po nazivom Sportske Igre Oaze 2019., te ovim putem tražimo osobe koje će nam pomoći u organizovanju ovog velikog događaja. Sportske igre Oaze  #SIO  se ove godine organizuju deveti put po redu u periodu od 03. do 06. oktobra 2019  i očekuje se učešće oko 500 takmičara iz BiH i inostranstva. Tokom četiri dana takmičenja, osobe sa  intelektualnim teškoćama će se boriti za zlatna, srebrena i bronzana odličja u osam različitih sportova: nogomet, košarka, atletika, plivanje, stoni tenis, bočanje, kuglanje i  MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

SIO je praktični primjer  poštovanja ljudskih prava osoba s invaliditetom onako kako to UN Konvencija o pravima osoba s invaliditetom  preporučuje.

Ako imate želju i volju biti dio našeg tima u jednoj veseloj i sportskoj atmosferi javite nam se na mail: [email protected] ili [email protected], ili na broj telefona  033/ 766- 526, 061/ 704 – 095, najkasnije do 30.09.2019.

(Visited 336 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević