Prijavi se i budi član Balkanskog vijeća mladih za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku

9 jan

Balkansko vijeće mladih (Balkans Youth Council) je javna diplomatska organizacija, osnovana tokom 2017.godine, koja djeluje u regionu Balkana i aktivna je u oblasti obrazovanja, inovacija, zaštite okoliša i obnovljive energije.

Putem gore spomenutih oblasti organizuju i realizuju projekte i aktivnosti. Također,  nude stipendije, stažiranje, programe razmjene i mogućnosti za zapošljavanje, zasnovane na njihovoj glavnoj misiji koja podstiče regionalnu saradnju i razvoj. Sa inovativnim timom i efikasnom metodologijom, osnažuju mlade ljude tako što im omogućavaju da istražuju beskrajne mogućnosti u regionu u kojem nedostaju te mogućnosti, kao i efikasne edukativne metode koje nedostaju, istovremeno se suočavajući sa velikim brojem problema.

Sa sjedištem u Tirani u Albaniji, organizacija blisko sarađuje sa Kosovom, Makedonijom i Crnom Gorom, gdje nastoji da osnaži i integriše mlade kroz kulturne razmjene, prakse, stipendije i mogućnosti zapošljavanja.

Balkansko Vijeće Mladih radi sa različitim zemljama, gdje promoviše i podstiče kvalitetnije obrazovanje, inovacije, svijest o zaštiti okoliša i izvore obnovljive energije širom Balkana i inostranstva.

Prijavni formular je za prijem novih članova i volontera u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj možete popuniti na ovom linku.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, kontaktirajte ih putem zvanične e-mail adrese: [email protected]

(Visited 848 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa