Prijave za volontiranje na projektu „Stariji brat, starija sestra“

6 sep
Rok prijave 25.09.2017

Projekat „Stariji brat, starija sestra“ nastao je kao težnja da se kroz volonterski, društveno koristan angažman mladih, doprinese socijalnom uključivanju djece koja su smještena u dječijem domu ili potiču iz materijalno i socijalno ugroženih porodica. Ovaj projekat je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta, između 7-14 godina.

Druženje volontera/ki i djece traje jednu školsku godinu, prilikom koje će skupa provoditi 20 sati mjesečno. Tokom druženje dijete razvija povjerljiv i siguran odnos sa volonterom/kom, te dijete usvaja socijalno prihvatljiva ponašanja, moralne, kulturne vrijednosti i u svom volonteru vidi svog uzora.

Projekat “Stariji brat, starija sestra” je projekat NARKO NE organizacije iz Sarajeva i implementira se već više od 10 godina, a već treću godinu zaredom je i REaktiv partner na projektu i član mreže SBSS (Stariji brat, starija sestra). Omladinsko udruženje REaktiv poziva sve zainteresirane studente/ice sa svih fakulteta Univerziteta u Zenici da se prijave za volontiranje na projektu “Stariji brat, starija sestra”.

Na poziv se mogu prijaviti svi redovni i vanredni studenti/ce sa svih fakulteta u Zenici, koji su spremni izdvojiti 20 sati koje će provoditi sa jednim djetetom koje potiče iz materijalno i socijalno ugroženih porodica.

Volonteri koji budu izabrani za učešće na projektu će proći kroz uvodnu edukaciju, usavršit će svoje socijalne vještine, kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme i najvažnije od svega postati uzor za svog “mlađeg brata, sestru”. Svi volonteri koji uspješno završe svoj volonterski angažman će po završetku školske godine dobiti certifikat.

Rok za slanje prijava je do 25.09.2017. (ponedjeljak) do 23:59h, a prijaviti se možete na ovom linku. Za više informacija slobodni ste nas kontaktirati putem maila [email protected] ili putem telefona na broj 064 42 831 42.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments