Prijave za Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2016.

1 apr

Počelo je prijavljivanje za jubilarno, 10. po redu, Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj za 2016. godinu čije će finale biti održano u decembru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Krajnji rok za prijavu je 4. maj 2016. godine do 20 časova (po srednjeevropskom vremenu).

Sve informacije (uslovi, prijavljivanje, pravila, kalendar dešavanja i ostalo) te komunikacija sa organizatorima se vrši putem portala www.inovacija.org.

Misija Takmičenja jeste promovisanje preduzetničke klime u Republici  Srpskoj  i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije.

Na Takmičenju mogu učestvovati svi stanovnici Republike Srpske koji imaju realizovanu inovaciju ili koja je pred neposrednom realizacijom, uz uslov da su oformili tim od najmanje tri člana.

Učešće na Takmičenju, osim nagrada, svim takmičarima obezbjeđuje: beslatnu stručnu pomoć u vidu edukacije kroz treninge i konsalting,  besplatnu medijsku podršku, te kontinualno praćenje i pomoć u godinama koje slede nakon završenog učešća na Takmičenju.

Takmičenje se održava na teritoriji Republike Srbije i na teritoriji Republike Srpske.

Organizatori takmičenja u Srbiji su Ministarstvo prosvete,  nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Zavod za intelektualnu svojinu, Privredna komora Srbije i Radio-televizija Srbije, a u Republici Srpskoj organizatori su Ministarstvo nauke i tehnologije, Agencija za razvoj MSP, Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Privredna komora Republike Srpske, Radio-televizija Republike Srpske, Fondacija Inovacioni centar Banja Luka i Savez inovatora Republike Srpske.

Unibl.org

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin