Prijave za Stand Up Seminar II u Jajcu

5 apr
Rok prijave 30.04.2017
  • Imaš između 14 i 18 godina?
  • Živiš u nekom od gradova u Srednjoj Bosni?
  • Nezadovoljan/a si odnosom društva prema tebi kao mladoj osobi?Dosta ti je tapkanja u mjestu i šuplje priče?
  • Htio/la bi naučiti kako uraditi nešto cool i društveno korisno o čemu će svi pričati?
  • Želiš upoznati 15 novih prijatelja/ica iz drugih gradova i s njima uraditi zajedničku volontersku akciju?

Ako si se pronašao/la u rečenicama iznad, Fondacija Schüler Helfen Leben ima pravu priču za tebe: Ovo je idelana prilika za tvoje prve korake ka tome da postaneš društveno angažovan/a!
Zato se prijavi na drugi ovogodišnji regionalni Stand Up Seminar koji Fondacija SHL organizuje u periodu od 12.05.2017. do 14.05.2017. u Jajcu.
Ovaj seminar namijenjen je isključivo mladima iz Srednje Bosne, koji imaju između 14 i 18 godina i nemaju iskustva u omladinskom aktivizmu. Sadržaj seminara će ti ponuditi odgovor na pitanje “Zašto bi se trebao/la društveno angažirati i kako to učiniti?”.
Kroz interaktivne radionice steći ćeš osnovna znanja iz oblasti omladinske politike u Bosni i Hercegovini, upoznati se sa značenjem volonterizma i dobiti praktične savjete kako i gdje se možeš uključiti ako želiš raditi nešto za dobrobit mladih u tvojoj sredini.
Također, na ovom seminaru ćeš imati priliku da stekneš svoje prvo volontersko iskustvo kroz nekoliko sati volontiranja u toku samog seminara.

Stand Up Seminar nije namijenjen mladima koji su već aktivni u nevladinim organizacijama/udrugama, već onima koji će to tek postati!
Ako ovo čitaš i razmišljaš da se prijaviš, a već si društveno aktivan/a, slobodno produži dalje do prijave za Move On Seminar, a ovaj poziv obvezno proslijedi prijateljima/cama koji/e nisu nikad bili/e na nekom seminaru.

Troškove prijevoza, smještaja i ishrane učesnika/ca snosi Fondacija SHL.

Poziv za prijave na seminar otvoren je do nedjelje 30.04.2017. do 12.00h.

Prijavnicu za Stand Up Seminar možeš popuniti ovdje.

Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail [email protected], u inbox na fan page-u Fondacije ili nas pozvati na broj 033/550-660. Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila najkasnije u srijedu 03.05.2017.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments