Prijave za novi ciklus Škole programiranja su u toku

31 avg
Rok prijave 10.09.2019

Kroz prethodnih 5 ciklusa škole učili smo sa više od 500 polaznika.

Škola programiranja se odvija kroz 12 sedmica, gdje naši polaznici uče osnovne i naprednije programerske koncepte.

Organizatori i predavači u Školi programiranja su profesori, asistenti i stručni saradnici na Prirodno-matematičkom fakultetu, osobe sa iskustvom u svijetu obrazovanja, kao i iskustvom u praksi. Naši predavači rade na razvoju velikih softverskih rješenja korištenih u više država svijeta, kao i na razvoju rješenja iz oblasti vještačke inteligencije. Predavači su i bivši informatički i matematički olimpijci, kao i najbolji studenti Prirodno-matematičkog i Elektrotehničkog fakulteta, ali i Univerziteta u Sarajevu.

U školi je ponuđeno više programa:

a) Program 1 (C++): osnovne programiranja (naredbe izbora, petlje, funkcije);
b) Program 2 (C++): funkcije, strukture i osnove objektno-orijentisanog programiranja;
c) Takmičarsko programiranje (C++);
d) Web programiranje 1 (HTML, CSS, JavaScript): osnove kreiranja statičkih web stranica i osnove programiranja kroz JavaScript;
e) Programiranje klasičnih igrica (HTML, CSS, JavaScript): programiranje jednostavnih igrica (XO, Snake, 2048 i slično) pomoću osnovnih web tehnologija. Preduslov za pohađanje programa je uspješno završen program Web programiranje 1 ili završeni Program 1 i Program 2 (C++).

Posljednji ponuđeni kurs je prvi put u ponudi od ovog ciklusa i idealan je za nastavak razvoja programerskog znanja za učenike koji su ranije pohađali naše programe, ali i za ostale učenike sa stečenim osnovnim programerskim znanjem! Predavač na ovom kursu će biti koordinator Škole programiranja, Sead Delalić.

U takmičarskoj grupi će predavač biti bivši olimpijac i učesnik u organizaciji više programerskih takmičenja u Bosni i Hercegovini, Muamer Parić.

Više informacija o našoj školi i svim programima možete saznati na web stranici.

Link za prijavu na Školu programiranja je ovdje.

(Visited 273 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević