Prijave za međunarodnu konferenciju “Media Meets Literacy”

8 jul

Fondacija Evens i Mediacentar Sarajevo pozivaju zainteresirane da se registruju za međunarodnu konferenciju “Media Meets Literacy”, koja će 21. i 22. septembra biti održana u Sarajevu.

Više od 200 stručnjaka iz područja medijske pismenosti iz cijele Evrope okupit će se u Sarajevu u septembru 2017. da diskutuju o izazovima koje pred medije donose valovi lažnih i “alternativnih vijesti” i propagande. Konferencija će uključivati predavanja, okrugle stolove, pripovjedačke prezentacije i specijalizirane tematske sesije koje za cilj imaju istraživanje krucijalnih pitanja medijske pismenosti, a na kraju prvog dana konferencije biće upriličena i dodjela Evens nagrade za medijsko obrazovanje.

Prije same konferencije, mladi novinari i edukatori (starosti do 35 godina) će imati priliku da prisustvuju dvodnevnom Propaganda Labu, seriji radionica koje će ponuditi inovativne modele borbe sa savremenom propagandom i lažnim vijestima.

Kompletan program konferencije dostupan je ovdje.

Prisustvo konferenciji je besplatno ali je broj učesnika ograničen na 250, te je potrebno registrovati se na oficijelnom web sajtu.
(Visited 156 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments