Prijave u toku: Jedanaesti Business cafe u martu u Hotelu Europe

8 mar

Business Cafe se nastavlja i ove sezone. Ovaj projekat ulazi u treću godinu realizacije, a agencija Global Market Solutions i ove godine nastavlja sa organizacijom ovog jedinstvenog networking eventa koji otkriva „skrivene heroje“, uspješne poduzetnike i poduzetnice ove zemlje. Prvi ovogodišnji Business Cafe će se održati 23.3.2016. godine, u srijedu sa početkom u 18,00 sati u Atrium Sali Hotela Europe u Sarajevu.

Svi zainteresirani će ovaj put imati priliku slušati neobične priče o uspjehu vrijednih ljudi koji su odlučili iskoristiti potencijal ove zemlje u punom smislu te riječi. Jasmina Šahović je predsjednica udruženja „Emina“ zahvaljujući kojem je slatko od šljiva patentirano i brendirano kao autentični bh.proizvod, te se nalazi na trpezama talijanskih domova. Nakon edukacija stranih donatora, posebnu pažnju su usmjerili na cijeli proces uzgoja i prerade voća i povrća, te sada osim slatka od šljiva koje izvoze na talijansko tržište i izrađuju prema recepturi svojih nana, zahvaljujući finansijskoj podršci kompanija iz BiH, uzgajaju povrće, izrađuju salate i ajvar za K Plus brend koji je nedavno predstavljen pod parolom „Tradicija moga kraja“ i tako zapošljavaju žene Ustikoline.

Senad Blekić će također biti govornik na eventu, a njegova kompanija Investor je vlasnik već dobro poznatog brenda BH Food koji se nalazi na policama svih supermarketa te u McDonalds restoranima. Svježe zapakovane mješavine salata, cijelog povrća i začina su postale neizostavni dio kuhinje mnogih od nas, a uveliko su olakšali pristup i navike zdravog načina života. Velika pažnja se posvećuje samom uzgoju i procesiranju koje se odvija po principima organskog i halal programa.

“U toku prethodne dvije godine uspjeli smo se pozicionirati kao prepoznatljivi networking event, a mediji nas rado prenose jer za promjenu donosimo pozitivnu stranu bh.privrede. Priča je mnogo, na nama je da ih otkrijemo. O popularnosti eventa govori i činjenica da je i prije obznanjivanja imena govornika pristigao veliki broj prijava”, navode iz agencije GMS.

Praksa je pokazala da Business Cafe okuplja veliki broj poduzetnika iz različitih sektora, te se i ovaj put svi zainteresirani mogu prijaviti na mail [email protected] ili putem telefona na 033 565 155.

Akta.ba

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin