Prijave na takmičenje za strip artiste: International Comics Festival

17 jul
Rok prijave 15.08.2017

Međunarodni salon stripa je festival devete umetnosti koji organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd, kao svoj redovni redakcijski program. Salon je najmasovniji i najveći strip događaj u Srbiji, i jedna od najznačajnijih smotri devete umetnosti u regionu.

Kao tradicionalna manifestacija, Salon se svake godine održava u periodu od četvrtka do nedelje, tokom poslednje sedmice septembra, u svim prostorima SKC-a. Kroz izlagački i edukativni program, Salon je koncepcijski zasnovan na: takmičenju po međunarodnom konkursu autora svih uzrasta iz svih zemalja sveta;gostovanju najrelevantnijih svetskih strip autora; revalorizaciji domaćeg strip stvaralaštva od njegovog početka do danas; afirmaciji domaćeg strip izdavaštva; afirmaciji mladih autora; popularizaciji stripa i srodnih izraza poput animiranog filma i ilustracije.

Srećna galerija i ove godine raspisuje takmičarski KONKURS 15. MEĐUNARODNOG SALONA STRIPA 2017.

Kao tradicionalna manifestacija, ovogodišnji jubilarni 15. MEĐUNARODNI SALON STRIPA biće održan u periodu 28.09 – 01.10.2017. godine.

Konkurs raspisan na međunarodnom nivou, za takmičenje u najboljim ostvarenjima strip umjetnosti, za autore svih uzrasta iz svih zemalja svijeta, otvoren je od 01. aprila do 15. avgusta 2017. godine.

Prijava za takmičare kao i informacije o propozicijama konkursa 2017. možete naći ovdje.

Dodatne informacije potražite ovdje i na fb stranici.

e-mail: [email protected]
tel: 011/ 360 20 44

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments