Prijava za učešće na OSCE vannastavnu radionicu „Međunarodno kazneno pravo i tranzicijska pravda“

19 jul
Rok prijave 28.07.2017

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizuje vannastavnu Radionicu o međunarodnom kaznenom pravu i tranzicijskoj pravdi. Radionica je osmišljena kao napredni program obuke, zasnovan na vještinama, za studente starijih godina pravnih fakulteta, kao i fakulteta kriminalistike i kriminologije na BiH univerzitetima.

Cilj Radionice je osposobiti učesnike ključnim znanjima iz oblasti prava kako
bi se mogli zaposliti na pozicije koje su vezane za tranzicijsku pravdu i međunarodno kazneno pravo, uključujući pravosudni sektor, te kako bi bili spremni baviti se konkretnim pitanjima koja proizilaze iz predmeta ratnih zločina ili su u vezi s njima. Kroz ovu Radionicu studenti će direktno dobiti priliku da kroz praktične primjere steknu znanja i vještine o tehničkim aspektima od istaknutih pravnika i drugih stručnjaka na polju tranzicijske pravde u ovoj državi.

Pored toga, ova Radionica poslužiće i kao forum za diskusiju o tekućim pitanjima u ovoj
oblasti, s ciljem promocije zakonitosti i prihvatanja međunarodnog kaznenog prava i njegove primjene u Bosni i Hercegovini, kao i za diskusiju o njegovoj ulozi u širem kontekstu tranzicijske pravde, kao dalekodosežnim mehanizmom rješavanja događaja iz prošlosti.

I na kraju, ova Radionica pružiće priliku studentima da saznaju pojedinosti o važnom radu
Misije OSCE-a u BiH i njenoj centralnoj ulozi u izgradnji snažnog pravosudnog sistema u
Bosni u Hercegovini, te osiguranju pravednog procesuiranja predmeta ratnih zločina, u skladu s međunarodnim standardima.

Radionica će se održati na Jahorini i namijenjena je studentima minimalno treće godine dodiplomskih pravnih studija, kao i studentima magistarskog studija. Želimo potaknuti studente kriminologije i kriminalistike na svim univerzitetima u Bosni i Hercegovini da se prijave na ovu besplatnu obuku. Misija će pokriti troškove smještaja i organizovati prevoz za učesnike. Napominjemo da će radni jezici biti bosanski/srpski/hrvatski i engleski jezik, te je radno poznavanje svakog od ovih jezika neophodno za učešće u Radionici.

Prijave se podnose isključivo na engleskom jeziku.Zainteresovani kandidati trebaju poslati motivaciono pismo i biografiju na email adresu: [email protected], do 12:00 sati 28. jula 2017. godine. Uspješni kandidati će biti kontaktirani polovinom mjeseca augusta. Prijave pristigle nakon navedenog vremena i datuma neće biti razmotrene.

Više informacija i kontakte možete pronaći ovdje.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments