Prezentacija Rockschool London edukativnog programa

9 nov
Rok prijave 10.11.2018

Predstavnik RSL-a za BiH, Institut za muziku, teatar i multimediju, poziva Vas  na oficijelnu prezentaciju ovog edukativnog programa, koja će se održati u Klubu 1 (Branilaca Sarajeva 25, Sarajevo) u subotu 10.11. u periodu od 18-20:30 sati.

Prezentaciji mogu prisustvovati: muzičari, voditelji muzičkih i plesnih škola, muzički pedagozi, direktori kulturnih ustanova i obrazovnih institucija na teritoriji BiH, kao i svi drugi zainteresovani individualci, koji žele saznati više o RSL programu, dostupnom za sve.

RSL prezentaciju će voditi Henriette Madsen, izvršna direktorica za međunarodni poslovni razvoj iz Londona, kao i profesorica Mima Zukan, vokalni pedagog pri IMTM-a koja već dvije godine veoma uspješno vodi Pop Rock školu pjevanja, upravo prema RSL programu.

U okviru prezentacije održat će se I kraći muzički program u okviru kojege će se predstaviti učenici RSL BiH programa za vokal i gitaru. Specijalno ovim povodom promovirat će se i dugo najavljivani muzički spot mladog i talentovanog pjevača Tarika Tanovića za pjesmu “Live the moment”, akademskog kompozitora i muzičkog producenta Adnana Mušanovića.

Program Rockschool je internacionalno priznat, sastoji se iz 8 levela muzičkog obrazovanja iz oblasti pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele) teorija muzike i moderni plesovi.
RSL diplome stečene preko iMTM-a a nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis u veliki broj engleskih koledža.

Ministarsvo obrazovanja, nauke i mladih KS, dalo je podršku ovom projektu, u vidu saglasnosti za promociju programa za osnovne i srednje škole u KS.

Realizaciju projekta podržali su Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

(Visited 86 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments