Prezentacija: Kako aplicirati za stipendiju Evropskog Foruma Alpbach?

15 feb

Evropski Forum Alpbach (EFA) jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija, koja se još od 1945. godine održava u Austriji. Svake godine na seminarima i simpozijumima sudjeluje više od 4000 učesnika iz preko 70 zemalja, među kojima su Nobelovci, uvaženi profesori, eksperti, istaknuti političari te brojne mlade osobe – stipendisti Foruma. EFA se ove godine održava u periodu od 17. augusta do 02. septembra, a krovna tema je „New Enlightenment“. Kao i svake godine, pored formalnog dijela, Forum nudi i izuzetno bogat kulturni program.

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) pridruženi je član Evropskog Foruma Alpbach i predstavlja Forum mladima u Bosni i Hercegovini, te nastoji osigurati dodatne stipendije za bh. učesnike.

Kao i prethodnih godina, članovi IGAS-a, koji su i sami bivši stipendisti Foruma, održat će prezentaciju otvorenog tipa „Kako aplicirati za stipendiju Evropskog Foruma Alpbach“, na kojoj će mladima iz Bosne i Hercegovine biti predstavljen program EFA 2016, uz vrlo vrijedne i korisne savjete na koji način ispuniti aplikaciju te povećati svoje šanse za dobijanje stipendije za ovaj prestižni događaj.

Prezentacija će se održati 23.02.2016. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

FB EVENT

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin