Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Dominion” u Sarajevu

15 dec

Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Dominion” u Sarajevu, uz diskusiju sa Tamasin Ramsay – Activist & Anthropologist, izvršnom producenticom filma i članicom autralijske Animal Justice Party. Tamasin prelazi cijeli put, čak iz Australije, kako bi govorila o važnoj poruci koju ovaj dokumentarac ima za cijeli svijet. 

Vrlo očekivani film istražuje način na koji ljudi i životinje djeluju, posebno gledajući prehrambeni sistem i kako se životinje koriste za ljudsku korist. Dronovi, skrivene kamere i ručne kamere koriste se za “otkrivanje mračne strane savremene životinjske poljoprivrede”.

Nakon filma će uslijediti diskusija sa izvršnom producenticom dokumentarca, Tamasin Ramsay. Ona dolazi čak iz Australije, a i članica je australijske Animal Justice Party (AJP). AJP predstavlja interese životinja kod donošenja parlamentarnih odluka širom Australije. AJP vjeruje da pozitivan ljudski angažman sa životinjama stvara jaču, mudriju, poštovanu, suosjećajnu i zdraviju zajednicu.

Kapacitet mjesta je limitiran, stoga, ako želite sačuvati mjesto u vrijeme projekcij napravite scoju rezervaciju na [email protected]

Projekcija filma će se održati u Arthouse Cinema Kriterion u Sarajevu, 16. decembra. Ulaz je besplatan.

Ulaz od: 20:00
Početak: 20:30

(Visited 45 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments