Predstavljanje univerziteta sa Trećeg EducationUSA sajma visokog obrazovanja – drugi dio

5 apr

Nastavljamo sa predstavljanjem univerziteta čije predstavnike ćete moći upoznati na Trećem EducationUSA sajmu visokog obrazovanja 07. aprila 2016. godine od 17:00 do 20:00 sati u Networks, Skenderpašina 1. Prošli put smo vam predstavili sedam američkih koledža i univerziteta: Shoreline Community College, American University in BiH, New York University Abu Dhabi, Rochester Institute of Technology Croatia, Webster University, Minerva Schools at KGI i  Fairleigh Dickinson University, a ispod nastavljamo sa predstavljanjem preostalih univerziteta i stipendijskih programa.

Bentley University je univerzitet srednje veličine, sa oko 4.500 studenata koji nudi dodiplomske, master i doktorske programe. Međutim, na sajmu će nam se predstaviti isključivo Bentley University Graduate School of Business sa svojim vrlo interesantnim MBA i master programima iz oblasti računovodstva, finansija, IT, marketing i poslovnih analiza, finansijskog planiranja i oporezivanja.  Bentley je jedan od vrlo rijetkih univerziteta koji nudi pune stipendije za MBA studente koji su završili ekonomski fakultet kao prethodni studij i svakako ga vrijedi posjetiti na sajmu!

Smješten u blizini Harrisburga, Pennsylvania, Central Penn College pohađa dosta studenata iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Inače, Pennsylvania je dosta naseljena imigrantima iz regije, tako da je često čuti naše jezike u raznim krajevima te savezne države. Central Penn nudi dodiplomske i master programe iz različitih polja a najpopularnija polja su poslovna administracija, zdravstvene nauke, IT, računovodstvo, kriminologija, pravne studije, korporativne komunikacije itd. Određene stipendije su dostupne za studente dodiplomskih i master studija!

Savannah College of Art and Design- SCAD je jedna od najpoznatijih umjetničkih i dizajn univerziteta u svijetu, koji nudi više programa te vrste nego bilo koji drugi univerzitet. SCAD ima preko 40 studijskih programa u kampusima u Savannah, Atlanti SAD, Lacoste, Francuska i u Hong Kongu. Studijski programi SCAD-a uključuju slikarstvo, film, grafički dizajn, dizajn i razvoj igrica, historiju umjetnosti, arhitekturu itd. Stipendije za dodiplomske i master studije su također dostupne međunarodnim studentima.

University of Arizona je veliki javni univerzitet čiji profesori su nosioci Nobelovih i Pulitzerovih nagrada, članovi cijenjenih nacionalnih akademija i priznati stručnjaci u raznim disciplinama. Budući da je univerzitet jako veliki (preko 40.000 studenata) sa raznovrsnim studijskim programima studenti mogu birati između različitih dodiplomskih, master, MBA i doktorskih programa. Za kompletnu listu studijskih programa, pogledajte web stranicu univerziteta, ali neki od najpopularnijih su ekonomija, inžinjering, psihologija i biologija. Stipendije su također dostupne za sve nivoe studija.

University at Buffalo–  koji pripada State University of New York, je specijalistička ustanova sa jakim STEM programima (nauka, tehnologija, inžinjering i matematika). UB nudi skoro 400 akademskih programa i istraživačkih mogućnosti na svojim dodiplomskim, master, MBA i doktorskim programima. Najpopularnija polja studija su ekonomija,  sve vrste inžinjeringa, farmacija, javno zdravstvo i pravo. Stipendije za dodiplomsko i postdiplomsko studije, kao i sportske stipendije su dostupne za međunarodne studente.

Sa preko 29.000 studenata West Virginia University pripada grupi velikih, javnih, istraživačkih univerziteta i kao takav nudi brojne prilike svojim studentima ne samo da teorijski nauče gradivo, već da ga praktično isprobaju na samom kampusu ili van kampusa. WVU nudi dodiplomske, master, MBA i doktorske programe sa posebnim naglaskom na poljoprivredu, šumarstvo, ekonomiju, obrazovanje, inžinjering, žurnalistiku, farmaciju i prirodne i društvene nauke. Stipendije su također dostupne za sva polja studija!

Na sajmu će se također predstaviti i jedinstveni stipendijski programi koji se realiziraju u suradnji BiH Ministarstva odbrane i Ureda za suradnju u oblasti odbrane Američke ambasade u BiH.  U pitanju su dodiplomski studijski programi na dvije prestižne akademije u SAD Vojnoj akademiji (West Point) i Akademiji zrakoplovnih snaga (Air Force Academy) koji su u potpunosti stipendirani. Budući studenti/kadeti imaju priliku da studiraju polje studija po želji na jednoj od navedene dvije akademije, a po završetku studija dobijaju posao u Ministarstvu odbrane BiH.

Sajam je namijenjen za sve srednješkolce, studente i buduće studente magistarskih i doktorskih programa koji bi željeli da dobiju više informacija o programima studija u SAD, procesu aplikacije, sportskim stipendijama, te drugoj vrsti finansiranja studija na američkim koledžima. Za detaljne opise univerziteta koji će učestvovati na sajmu pogledajte event na https://www.facebook.com/events/1707470909521071/

Registracija posjetitelja sajma je obavezna i može se izvršiti na http://bit.ly/1WZcjs3

Ukoliko se ne registrujete, još uvijek možete doći na sajam i registraciju izvršiti na licu mjesta! Vidimo se 7. aprila!

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin