Predavanje u Sarajevu: Značaj socio-emocionalnog razvoja djeteta

8 maj

Preventivne aktivnosti usmjerene na promicanje znanja o zaštiti mentanog zdravlja djece kao osnove dječijeg socijalnog i emocionalnog razvoja, a time i blagostanja i funkcionisanja tokom cijelog života, spadaju u ciljeve PPU “Discover Me Academy” (DMA).

Vjerujemo da ćemo, u saradnji sa i uz podršku stručnog tima Interdisciplinarnog terapijskog centra za zaštitu djece, mladih i obitelji (BHIDAPA), kroz kontinuirane edukacije, savjetovanja i supervizije naših odgajatelja i roditelja, podržati i ojačati roditelje i odgajatelje u kreiranju optimalnog okruženja za dobrobit i zdrav razvoj svakog našeg djeteta na putu odrastanja.

Tim povodom, imamo veliku čast ugostiti u našoj ustanovi osnivačicu i direktoricu BHIDAPA-e, dr. sc. Mirelu Badurinu, psihoterapeutkinju, koja će održati predavanje na temu “Značaj socio-emocionalnog razvoja djeteta” 15.05.2019. sa početkom u 17:00 sati. Vjerujemo da će ova tema potaći mnoga pitanja oko načina na koji razumijevamo djetetov emocionalni i socijalni svijet, kako reagujemo i na koji način podržavamo dijete. Zbog toga smo, nakon predavanja, planirali prostor da razgovaramo sa dr. Mirelom Badurina i postavimo pitanja koja nas interesuju te podijelimo naše dileme ili brige oko odgoja.

Predavanje i druženje će biti besplatno i otvoreno za sve zainteresovane, ali, zbog ograničenog broja mjesta, molimo vas da što prije prijavite vaš dolazak putem sljedećeg formulara: https://forms.gle/qN1sL5GcDYNSz4u58.

Napomena: Prednost imaju roditelji djece koja pohađaju DMA i oni koji se u skorije vrijeme žele pridružiti DMA porodici (možda je ovo idealna prilika da posjetite našu ustanovu i sami se uvjerite da slijedimo svjetske standarde u zaštiti i odgoju djece te vidite gdje i kako radimo sa našim malim, dragocjenim istraživačima).

Dr. sc. Mirela Badurina, doktor zdravstvenih znanosti, evropski je certificiran geštalt psihoterapeut i dječiji i adolescentni integrativni psihoterapeut. Od 1992. godine do danas, svoj profesionalni i akademski rast i razvoj usmjerava na oblasti očuvanja zdravlja i dobrobiti djece i mladih. Dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom, adolescentima i odraslima sticala je u internacionalnim organizacijama radeći na pozicijama voditelja, istraživača, supervizora i edukatora u psiho-socijalnim i psihoterapijskim programima usmjerenim na očuvanje i jačanje dečijeg integriteta. Izlagač je na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima i konferencijama na teme zaštite zdravlja, prava i interesa djece. Autor i koautor je niza naučnih i stručnih radova. Osnivačica je i direktorica BHIDAPA-e, prvog evropski akreditiranog edukacijskog programa iz oblasti dječje i adolescentne integrativne psihoterapije i savjetovanja te prvog Inredisciplinarnog terapijskog centra za zaštitu djece, mladih i obitelji u Bosni i Hercegovini. Od 2007. godine obavlja kliničku praksu za psihoterapiju i savjetovanje u Sarajevu. Sretno je udata i majka je dvoje djece.

FB event

(Visited 163 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović