Predavanje: Dev -> DevOps -> Ops

19 jun

Bit Alijansa u saradnji sa našom članicom, Ministry of programming, organizuje novo predavanje “BITA 4 STUDENTS” na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Na ovom predavanju pričamo o integraciji Development i Operations timova.


DevOps kao kombinacija razvoja softvera i operations timova, i kao što ime govori, je spoj ove dvije discipline u cilju postizanja bolje komunikacije, kolaboracije i kohezije između ova dva tradicionalno razdvojena tima. Integrišući ova dva tima, biznis dobija prednosti u vidu brze isporuke softvera uz smanjen broj grešaka, bolju komunikaciju tokom razvojnih faza te na kraju ubrzane inovacije, a sve u cilju stabilnijeg proizvoda i zadovoljstva klijenta. Da bi sve ovo postigli, bitno je spomenuti neke prakse i tehnologije kao Continous Integration, Delivery i Deployment, automatizaciju infrastrukture i Configuration Management (Terraform, Salt, Puppet), automatsko testiranje softvera, monitoring, containerizacije (Docker, rkt), Cloud Environment (AWS, Google Cloud i Azure).

Predavanje je namijenjeno svima koji žele saznati više o najboljim praksama integracije ova dva tima te tehnologijama koje to omogućavaju. Pridružite nam se i budite u toku sa trenutnim trendovima u ovoj oblasti.

Predavač: Zijad Purković (Ministry of Programming)
Mjesto: Elektrotehnički fakultet Sarajevo – (BitLab – Glavna zgrada, III sprat)
Datum: 21.06.2017. godine
Vrijeme: 16:00 – 17:00 sati

Dobrodošli!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments