Pravo Ljudski – Produžen rok za prijave za projekat Hoćeš kod mene?

21 okt
Rok prijave 22.10.2017

Hoćeš kod mene? je umjetnički laboratorij filma i stripa koji uključuje 20 mladih kreativnih ljudi u dobi između 17 i 24 godine iz Doboja, Čapljine, Jajca i Kiseljaka. Tokom jednogodišnjeg učešća u projektu, učesnici/e će raditi sa filmskim i strip umjetnicima, razmjenjivati svoja iskustva u polju filma i stripa i zajedno sticati životna iskustva gradeći zajedničku platformu za kreativno izražavanje.

Svi učesnici/e će učestvovati na petodnevnim radionicama filma i stripa koja će se održati u jednom od projektnih gradova iz kojeg dolaze, kao i u jednom od ostalih pomenutih gradova. Pri tome će biti smješteni kod svojih vršnjaka, odnosno kod učesnika/ce iz grada u kojem se održava radionica, dok će u gradu iz kojeg dolaze u svom domu ugostiti drugog/drugu učesnika/cu.

Prva zajednička aktivnost će biti učešće na Zumiraj prava festivalu za mlade u okviru 12. Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u periodu od 10. do 13. novembra 2017. godine.

Prijaviti se možete ako:
– Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku;
– Želite učiti i dobiti pratkične vještine o filmu i stripu;
– Želite putovati u jedan od projektnih gradova i ugostiti jednog/u vršnjaka/ vršnjakinju u svom domu na 5 dana tokom proljeća 2018. godine.

Prijaviti se možete putem sljedećeg formulara

Molimo vas da nakon što popunite formular, na email adresu [email protected] pošaljete:
– svoj crtež, ukoliko crtate;
– svoju omiljenu sliku (fotografiju koju ste napravili, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizuelni rad nekoga koga znate ili ne znate, itd.). Opišite nam šta vidite na slici koju ste nam poslali, ali također i ono što ne vidite. Ispričajte nam priču koju vam vaša omiljena slika govori.

Novi rok za prijavu je 22.10.2017.

Kompletna pozivnica: HocesKodMenePozivUcesnici

Hoćeš kod mene? se organizuje uz podršku Američke ambasade u BiH. Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da nam pišete na [email protected].

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments