Pravo Ljudski – Poziv za učešće na Radionici zvuka na temu “Sloboda kretanja”

2 okt
Rok prijave 13.10.2017

Šta definiše slobodu kretanja u svakodnevnom životu u BiH? Koji zvukovi predstavljaju slobodu kretanja, a koji njena različita ograničenja?

Učesnici/e radionice zvuka će istraživati i propitivati mnogoznačje slobode, sa posebnim fokusom na slobodu kretanja u fizičkom smislu, slobodu mišljenja, te različite druge oblike egzistencijalne ili političke slobode.

Kroz proces istraživanja učesnici/ce ce snimiti (kreirati) zvučne zapise na terenu, iz kojih će individualno i/ili kolaborativno nastati završni radovi zvuka, da bi na zatvaranju Zumiraj prava festivala za mlade izveli i zajednički performans. Radionica zvuka uključuje i uvod u različite tehnike snimanja, korištenja više vrsta mikrofona, kao i uvod u etičke i estetske pristupe snimanju na javnim mjestima.

Radionica će se održati tokom Zumiraj prava festivala za mlade u okviru 12. Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u periodu od 9. do 13. novembra 2017. godine. Otvorena je za sve mlade ljude iz BiH zainteresovane za umjetnost zvuka, u dobi između 20 i 30 godina.

Iako prethodno iskustvo nije neophodno, posebno pozivamo sve mlade ljude koji se već bave zvukom / muzikom, radoznali su, otvoreni za nova iskustva i žele unaprijediti svoje vještine u istraživanju različitih kreativnih, alternativnih zvukovnih izričaja. Radni jezik radionice je engleski.

Sve troškove učešća (putovanje, hrana i smještaj u Sarajevu) snose organizatori. Molimo vas da se prijavite putem sljedećeg formulara.

Rok za prijavu je 13.10.2017.

Radionicu zvuka vodi muzičar i kompozitor elektroakustične muzike iz Njemačke – Marcus Beuter, koji ima višegodišnje iskustvo u bavljenju zvukom, improvizacijom, terenskim snimanjem, performansom… Više informacija možete naći ovdje.

Radionica zvuka se organizuje u pratnerstvu sa Goethe-institutom Bosne i Hercegovine, Ambasadom Savezne Republike Njemačke u Sarajevu i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo.

Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da pišete na [email protected]

Za više informacija o Pravo Ljudski aktivnostima i festivalu, posjetite web stranicu: www.pravoljudski.org

(Visited 610 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments