Pravna praksa u kancelariji Vijeća Evrope u Sarajevu

16 dec
Rok prijave 31.12.2015

ELSA Sarajevo traži motivisanog studenta prava ili mladog pravnika, zainteresovanog za područja ljudskih prava, demokratije i vladavine prava, spremnog da radi u skladu s načelima Vijeća Evrope, za poziciju volontera u kancelariji Vijeća Evrope u Sarajevu. Zadaci i obaveze volontera bit će određeni u skladu s njihovim sklonostima i potrebama kancelarije. Angažman zahtijeva osmosatno radno vrijeme tokom cijele sedmice.

Bira se jedan volonter za obavljanje pravne prakse u periodu od 1.2.2016. godine do 1.4.2016. godine, pri čemu praksa nije plaćena.

Pravo na prijavu na konkurs imaju studenti četvrte godina studija, studenti drugog ciklusa studija, odnosno pravnici sa završenim četverogodišnjim studijem, a koji su ujedno i članovi ELSA-e Sarajevo ili druge lokalne grupe unutar ELSA mreže u BiH.

Potrebno je popuniti prijavu koja se nalazi ispod, napisati CV i motivaciono pismo (na engleskom jeziku), te sve zajedno poslati na e-mail: [email protected]. Dokumenti trebaju biti u .pdf formatu. Za sva ostala pitanja, obratite se na isti mail, a detalje o konkursu vam prilažemo.

Prijavu možete preuzeti ovdje.

Aplicirati možete do kraja ovog mjeseca.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin