Pozivnica na jednodnevnu radionicu o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama

19 nov

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) poziva zainteresirane studente i studentice na jednodnevnu radionicu o okončanju nasilja nad ženama i djevojčicama koja će se održati 1. decembra 2015. u Centru za interdisciplinarne studije (Zmaja od Bosne 8, Kampus Univerziteta u Sarajevu) u periodu od 10:00 do 15:00 sati.

Radionica će se održati u okviru „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, međunarodne kampanje koja se odvija svake godine i traje od 25. novembra (Međunarodni dan za eliminaciju nasilja nad ženama) do 10. decembra (Dan ljudskih prava). „Kampanja 16 dana“ se koristi kao organizacijska strategija za individualce i organizacije širom svijeta da pozovu na eliminaciju nasilja nad ženama i djevojčicama.

Cilj radionice je povećati znanje studenata i studentica o okončanju nasilja nad ženama i dostupnim uslugama u BiH, te naglasiti važnost formalnog i neformalnog obrazovanja u formiranju odnosa punog poštovanja i promjeni štetnih rodnih stereotipa u ranim fazama života. Osim toga, studenti i studentice će imati priliku da prošire svoje znanje o rodno zasnovanom nasilju u vlastitim poljima interesa, te će nakon treninga primiti certifikat o učešću.

Radionice će provesti profesionalci koji rade kao pružaoci usluga.

Svi zainteresirani trebaju popuniti priloženi formular navodeći ime, prezime, fakultet i kontakt podatke, te popunjen poslati Jeleni Gugić na sljedeću e-mail adresu: [email protected].

PRIJAVNI OBRAZAC

UN Women ima za cilj nastavak unapređenja prava žena i djevojčica u Bosni i Hercegovini kroz snažnu i kontinuiranu podršku civilnom društvu, zbog čega se radujemo vašem učešću.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin