Pozivnica na događaj: “Vremeplov: Bile smo, jesmo, bićemo”

6 mar

Povodom proslave Međunarodnog dana žena koji će se obilježiti širom Bosne i Hercegovine i svijeta, Westminster Foundation for Democracy u BiH (WFD BiH) u saradnji sa Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine (ARS BiH), Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, sa zadovoljstvom Vas poziva da prisustvujete konferenciji pod nazivom: “Vremeplov: Bile smo, jesmo i bićemo” koja će biti održana u četvrtak, 7.3.2019. godine sa početkom u 11:00 sati u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH.

Kada me vidite da prolazim, / Trebalo bi da ste ponosni. / Kažem, / To je u tapkanju mojih štikli, / Uvijenosti moje kose, / dlanu moje šake, / Potrebi za mojom brigom. / Jer ja sam žena / Fenomenalno. / Fenomenalna žena, / To sam ja. Maya Angelou

Kćerke, sestre, majke, tetke, bake, naučnice, poduzetnice, umjetnice, političarke, dekanese, balerine, doktorice, taksistkinje, društvene aktivistkinje, vojnikinje, konobarice – žene. Od početka vremena, uloga žene uvijek je bila utkana u društveno tkivo. Iako je njihov utjecaj neosporan, njihov doprinos je često osporavan. Tek u 1893. godini, žene su prvi put dobile pravo glasa, nakon čega se taj proces nastavio sporije širiti svijetom. Međutim, uprkos svim izazovima i preprekama u prošlosti i sadašnjosti, žene su ih uvijek prevazilazile.

Cilj konferencije je isticanje uspjeha svih žena u BiH, bilo da su one iz prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Želimo pokazati da ustrajnost u BiH može da nas usmjeri prema budućnosti koja pripada svima nama i da svi mi dijelimo odgovornost da naše društvo bude jednako za sve.

Ukoliko niste dobili pozivnicu emailom, molimo Vas da svoje učešće potvrdite tako što ćete ispuniti formular na stranici: http://bit.ly/vremeplov_timemachine

Budući da je broj mjesta ograničen prijave su obavezne.

Simultani prevod na engleski će biti osiguran.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments