Poziv na događaj ”NOhateSTATE”

8 aug

Pozivamo vas na događaj ”NOhateSTATE” u organizaciji Crveni križ Novo Sarajevo, koji će se održati ispred BBI Centra 16. augusta 2016. sa početkom od 12 sati.

Ovaj događaj se održava sa ciljem razmjene iskustava, ideja i promociji borbe protiv “govora mržnje” kroz kreativne aktivnosti. Ovim putem se želi podstaknuti lokalna, nacionalna i međunarodna saradnja, okupljajući profesionalce, amatere i zaljubljenike koji se bave ili uživaju u muzici, plesu, fotografisanju i stripovima, radi prikupljanja što većeg broja mladih koji će se boriti protiv govora mržnje na razne načine.

Hate Fighters program osmišljen od strane KOM 018, a Crveni križ Novo Sarajevo je već drugu godinu partner na ovom projektu. Nastao je kao potreba da se mladi aktivno uključe u borbu protiv govora mržnje kako na internetu, tako i u realnom životu.

Ovaj događaj će sadržavati:

– promociju programa Hate Fighters Network i Creativity Creates Change
– nekoliko flesh mobova oficijalne koreografije Hate Fightersa
– različite plesne nastupe
– uživo repanje profesionalaca i amatera
– nastupi mladih muzičara
– profesionalno fotografisanje učesnika i svih onih koji žele dati doprinos u borbi protiv govora mržnje
– prezentacija stripova
– izložba fotografija i grafika
– kratka takmičenja i nagrade iznenađenja
– proglašenje pobjednika za najbolju fotografiju i ilustraciju na temu “Borba protiv govora mržnje”: https://www.facebook.com/events/1154843124575226/
– gosti iznenađenja

Aktivno učešće u ovom događaju uzet će, između ostalog: Crveni križ Novo Sarajevo, Crveni križ općine Žepče, plesni klubovi DDC, Astorija i Fresh Generation itd.

Svi koji žele na bilo koji način da učestvuju u ovom događaju ili doprinesu na neki način ili jednostavno postanu dio Hate Fighters ekipe mogu se javiti na mail: [email protected], na facebook profil Ismail Šehić (https://www.facebook.com/ismail.sehic) ili na broj mobitela +387 62 534 933.

Svoje prijave možete izvršiti i direktno u Crvenom križu Novo Sarajevo (Envera Šehovića 11), ma mail: [email protected] ili na broj telefona +387 33 525 738.

Mi vas ovim putem pozivamo da se prijavite i zauzmete aktivno učešće na ovom događaju koji će biti pračen u 9 Evropskih zemalja.

Zahvaljujemo se bosanskohercegovačkoj prehrambenoj industriji KLAS koja je podržala NOhateSTATE događaj.

FB EVENT

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin