Poziv za volontiranje na 13. PitchWise festivalu ženske umjetnosti i aktivizma!

15 aug
Rok prijave 22.08.2018

Šta je PitchWise?

“PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma smo pokrenule vođene potrebom da zauzmemo napušteni i zanemareni javni prostor i da ga preobrazimo u mjesto susreta koje okuplja društveno anagažirane  umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zainteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji. Fondacija CURE teži ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim 13.PitchWise festivalom okupljamo umjetnice i aktivistice iz ženskih grupa BiH, zemalja regije i inostranstva.”

Centralna tema trinaestog po redu PitchWise festivala je:

VJEŠTIČIJE SIJELO „BAJKE I CAJKE“ – Dekonstrukcija patrijarhalnih normi

Kada se održava?

Trinaesti PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma se održava od 13. – 16. septembra 2018. godine u Sarajevu!

Šta mogu da dobijem za sebe?

Za svoj rad na festivalu ćeš steći iskustvo, nova poznanstva, mnogo dobre energije, imati ćete potvrde od Fondacije CURE da ste učestvovale u organizaciji festivala, promotivne materijale, pokriće troškova putovanja u okviru Kantona Sarajeva. Mnogo druženja i razvoj vještine timskog rada.

Kako to izgleda?

Pogledaj linkove programa prethodnih festivala i saznaj.

Šta se očekuje od mene?

Neke od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje na 13. PitchWise festivalu jeste rad na pripremi festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na distribuciji materijala te ostalim logističkim poslovima za koje vjerujemo da možeš da postigneš u timskom radu s drugim volonterkama.

Kako da se prijavim?

Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno.

Sve što je potrebno jeste da pošaljite vaše kratko pismo motivacije koje sadrži ime i prezime, kontakt telefon i šta je bila vaša motivacija za prijavu, na e-mail [email protected] do srijede, 22.08.2018. godine i pridružite se organizovanju festivala.

Očekujemo te!

Tim Fondacije CURE

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments