Poziv za volontere/ke: prevod Mirovnih novosti

25 sep

Nakon pauze Mreža za izgradnju mira priprema novi broj Mirovnih novosti, koje ćemo objavljivati svakih par mjeseci, kako nam to vrijeme i obaveze dozvole.

Mreža za izgradnju mira okuplja organizacije, aktivistkinje i aktiviste različitih uvjerenja i promišljanja, ali ujedinjeni oko ideja promocije mira i ljudskih prava, sa jedinstvenim potencijalom za stvaranje kulture mira u njihovim domovima, zajednicama i šire. Naš ciljevi su:

  • Spriječavanje nasilja i sukoba rješavanjem korijena sukoba – unutrašnjih, u nama, i onih vanjskih, oko nas – promicanjem promjena i stavova mira kao primarnih alat stvaranja boljeg društva.
  • Građenje mostova oprosta i prijateljstva preko nacionalnih, etničkih, vjerskih i društvenih podjela.
  • Stvoriti globalnu mrežu solidarnosti ljudi koji se bave izgradnjom mira u BiH i na području jugoistočne Evrope.
  • Podizanje svijesti o osobnim etičkim preduslovima za efikasno društveno djelovanje.
  • Graditi pravedne, brižne i uključene zajednice.

Cilj Mirovnih novosti je promocija mirovnog rada u BiH inostranstvu, promocija aktivnosti organizacija i aktivista/ica, kritičko promišljanje pitanja mira i rata, ljudskih prava, te napokon promocija dobrih priča sa terena, priča koje nas mogu potaknuti da radimo bolje, jače, više, na izgradnji mira i boljeg društva za sviju nas.

Tekstovi za novi broj su praktično pripremljeni, ali nam treba pomoć u njihovom prevodu na engleski jezik.

Nažalost nismo u mogućnosti da vas platimo, ali ovim putem ćete dobiti iskustvo, nova znanja, a Mreža za izgradnju mira vam može biti referenca za buduće poslove / seminare / stipendije / konferencije.

Ne postoje pritisci i ograničenja koliko morate prevoditi. Poslaćemo vam tekst, prevodite ga, i ako prevod odgovara zahtjevima šaljemo ga prijateljima Mreže mira kojima je engleski maternji jezik i koji rade završne provjere i prilagodbe.

Naravno, svi/e koji pomognu sa prevodom će biti potpisani u uredništvu Mirovnih novosti tj. u dijelu prevodioci/prevoditeljice.

Ako ste zainteresirani molba da se javite na email [email protected]

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin