Poziv za umjetnike iz BiH za sudjelovanje na 7. Street Arts Festivalu u Mostaru

11 apr
Rok prijave 02.05.2018

U pripremi je 7. izdanje Street Arts Festivala u Mostaru koji će se održati tokom mjeseca juna/lipnja 2018. te donijeti stvaralačku energiju na ulice grada i okupiti umjetnike iz cijeloga svijeta.

Povodom nadolazećeg festivala organizatori pozivaju zainteresirane autore i kolektive iz Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće.

Prijaviti se možete u oblasti vizelnih umjetnosti ( mural, izložba, skulputra, fotografija, performans), te muzike, teatra i plesa.

Prijava treba sadržavati:
-ime i prezime
-biografiju
-kontakt podatke
-detaljno razrađenu skicu murala kojeg bi željeli oslikati
– opis koncepta s kojim se prijavljujete uz prateće ( fotografije, reprodukcije, video ili audio materijal)

Navedenu dokumentaciju pošaljite na e-mail: [email protected] uz naznaku „Prijava na konkurs“ do 2.05.2018. godine.

„Komisija koju sačinjavaju umjetnici, muzičari, povjesničari umjetnici i arhitekti će odabrati učesnike koji bi prema njihovom mišljenju trebali učestvovati na Street Arts Festivalu, a mi ćemo ih ugostiti onoliko koliko budemo u mogućnosti“, poručili su iz festivalskog tima.

Naglasili su kako su već isplanirane pojedine aktivnosti i umjetnici koji će posjetiti grad na Neretvi, te da im je želja pružiti priliku za učešće mladim autorima iz Bosne i Hercegovine zbog kojih je i nastao ovaj festival.

Street Arts Festival Mostar od 2012. godine predvode aktivistice i umjetnice koje žive i djeluju u Mostaru uz partnersku i prijateljsku podršku Vijeća mladih Grada Mostara, OKC Abrašević, UWC Mostar, Schuler Helfe Leben ,Agencije Lokalne Demokracije Mostar , Udruženja za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizuelnih umjetnosti „Fora“.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments