Poziv za umjetnike/ce iz BiH za učešće na 8. Street Arts Festivalu u Mostaru

2 jun
Rok prijave 10.07.2019

U pripremi je 8. Street Arts Festival u Mostaru koji će se održati od 01.09. – 08.09.2019. godine. Povodom toga objavljujemo konkurs za učešće za umjetnike i kreativce iz Bosne i Hercegovine, koji imaju priliku da realiziraju svoje ideje u javnom prostoru Mostara kao i u programskom dijelu festivala. Ujedno učešće na mostarskom Street Arts festivalu je odlična prilika mladim umjetnicima za afirmaciju i umrežavanje s autorima iz cijeloga svijeta koji će posjetiti festival.

Oblasti u kojima se možete konkurirati su sva područja likovnog i vizualnog izražavanja ; mural, instalacija, skulptura, video-multimedija, fotografija, nove tehnologije kao i vještine i znanja koje su dio street art kulture.

Prijava treba sadržavati:

  • kategoriju za koju se prijavljujete
  • -profesionalni CV
  • prijedlog zamišljenog projekta uz skicu ili reprodukciju, fotografiju, video ili audio zapis ukoliko je riječ o multimedijalnoj izvedbi.
  • plan potrebnog materijala za realizaciju
  • primjerke dosadašnjih radova

Prijave poslati na e-mail [email protected]s naznakom prijava za učešće na festivalu, do 10.07.2019.

Riječ je o jednom iznimno važnom umjetničkom projektu koji egzistira od 2012. godine i svojim je održavanjem omogućio da se unaprijedi likovna scena , oživi javni prostor i kulturni život Mostara, umreže umjetnici iz cijeloga svijeta te utemelji snažna multikulturalna umjetnička platforma koja iz godine u godinu doprinosi društvenoj zajednici.

Festival organizira neformalna grupa kulturnih radnica, umjetnica i aktivistica uz partnersku podršku Udruženja Fora, OKC Abrašević, LDA Mostar i Vijeća mladih Grada Mostara .

(Visited 83 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović