Poziv za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2018

24 maj
Rok prijave 31.05.2018

Forum lijeve inicijative uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme, poziva sve zainteresovane osobe, da se prijave za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2018.

Sudjelovanjem u Akademiji rodne ravnopravnosti, imate priliku da razmjenite iskustva, te unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje. Demokratski procesi i položaj žena, institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost, žene na tržištu rada, zdravlje, roditeljstvo, zaštita djece, starih osoba i invalida, mir i sigurnost su teme koje vas očekuju na Akademiji.

Akademija podrazumijeva IV modula:

 • I modul (22.-24.6.2018. godine)
  Teme: Demokratski procesi i položaj žena
  Institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost
 • II modul (13.-15.7.2018. godine)
  Tema: Žene na tržištu rada
 • III modul (03.-05.8.2018. godine)
  Tema: Zdravlje, roditeljstvo, zaštita djece, starih osoba i invalida
 • IV modul (07.-09.9.2018. godine)
  Teme: Žene, mir i sigurnost
  Političke vještine

Da bi uspješno završili Akademiju, potrebno je da prisustvujete na svim modulima. Učesnicima i učesnicama će se dodijeliti certifikati o uspješno završenim programima.

Svi zainteresovani, mogu se prijaviti putem ON LINE LINK-a najkasnije do kraja dana 31. maja 2018. godine. Broj polaznika/ca je maksimalno 30 učesnika/ca.

Molimo vas da unutar online aplikacije, popunite polje motivaciono pismo, koje će imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kandidatkinja.

Učešće na Akademiji je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja, prevoza, kao i smještaja za učesnike i učesnice pokrivaju organizatori. Za sve dodatne informacije obratite nam se putem kontakta: +387 33 612 529 ili [email protected].

FORUM LIJEVE INICIJATIVE

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments