Poziv za učešće u snimanju dokumentarne serije “Perspektiva”

29 nov
Rok prijave 02.12.2016

Produkcijska kuća „Mebius film“ iz Sarajeva poziva studente iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva da se prijave za učešće u snimanju dokumentarne TV serije„Perspektiva“.

Ukoliko želiš sudjelovati u snimanju dokumentarne serije „Perspektiva“, koja se emituje na 34 TV stanice u regiji (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora), prijavi se na e-mail: [email protected] ili [email protected].

Prijave se primaju do 2. decembra, broj učesnika je ograničen. Svi odabrani učesnici će biti pismeno obaviješteni o lokaciji i terminima snimanja.

Emisije možete pogledati na linku: http://www.slobodnaevropa.org/p/5210.html

Treća sezona dokumentarne TV serije “Perspektiva” se snima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Kosovu i emituje 34 TV stanica u regiji.

Namijenjene su mladima koji su po konceptu učesnici svake emisije. Cilj projekta je srušiti zid koji su stvorili ratna prošlost, obrazovni sistem i mediji između mladih ljudi različitih nacionalnih pripadnosti. TEMA trećeg dijela dokumentarne serije “Perspektiva” projekta je VRIJEDNOSTI, šta su za mlade lične vrijednosti, šta vrijednosti društva i kakav odnos imate prema problemima sa kojima se suočavate odrastajući u BiH. Otvorit ćemo rasprave o različitim pitanjima, promovisati dijalog i potaknuti komunikaciju putem društvenih mreža.

Prilikom snimanja možete otvarati sve teme za koje smatrate da su važne, imate priliku govoriti o svemu što smatrate da je bitno i želite reći svoj stav.

Moderatori u projektu „PERSPEKTIVA“ su angažovani respektabilni muzički autori: Marko Šelić Marčelo, Edo Majka, Brano Jakubović iz Dubioza Kolektiva i Remi iz Elementala.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments