Poziv za učešće u razmjeni učenika u BiH

8 sep

Demokratski omladinski pokret je organizacija mladih koja djeluje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Mi promovišemo demokratiju, ljudska prava, dijalog i međukulturalne akcije mladih ljudi i borbu protiv nacionalne podjele BiH.

U toku je implementacija projekta pod nazivom ”EXCHANGE BiH” koji finansira Američka ambasada u Sarajevu. Ideja projekta ”EXCHANGE BiH” jeste povezati 60 učenika srednjih škola koji će učestvovati u razmjeni širom BiH, te imati mogućnost ići u drugu školu 5 radnih dana.

S početkom nove školske godine, učesnici će početi s pripremama za njihovu razmjenu, te će ista biti realizovana u drugoj polovini septembra 2015 godine. Planirano je da učenici i mentori budu smješteni u hotele/ hostele u izabranim gradovima. Tokom trajanja razmjene, učesnici će biti raspoređeni u razrede, te imati mogućnost da predstave sebe i svoj grad u najboljem svijetlu, steknu nove prijatelje, socijaliziraju se u novom okruženju, a sve to pod dvadesetčetverosatnim nadzorom od strane mentora.

USLOVI:
– Državljanin BiH;
– Učenik drugog ili trećeg razreda (16-18 godina);
– Odličan učenik;
– Primjerno vladanje;
– Poželjno aktivno učešće u vannastavnim, sportskim i kulturnim aktivnostima.

U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas na : 033/ 659-420. Prijave slati na: [email protected] s naznakom za Projekat ” EXCHANGE BiH”. Uz prijavu poslati esej na temu: „Ja sam…“.

Više informacija možete pronaći ovdje.

munja clanska nova 3

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin