Poziv za učešće u projektu: Međukulturno razumijevanje i saradnja mladih u Bosni i Hercegovini

11 jan

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavljuje poziv za učešće u projektu:
MEĐUKULTURNO RAZUMIJEVANJE I SARADNJA MLADIH U BOSNI I HERCEGOVINI.

Ovaj projekat je podržan od UNESCO-a i dio je zajedničkog projekta „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“.
Projekat je namijenjen svim studentima i studenticama I, II, i III ciklusa studija iz cijele Bosne i Hercegovine. Planirani broj učesnica i učesnika je 60, te će se voditi računa o podjednakoj zastupljenosti obaju spolova.

Projekat će trajati šest mjeseci (14. 2, 15. 2, 14. 3, 15. 3, 11. 4, 12. 4. i 27. 5) i implementirat će se predavanjima i radionicama te obilascima institucija kulture u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Tešnju i Trebinju. Organizatori snose troškove putovanja, smještaja, ishrane, osvježenja i učešća u projektu. Učesnici/učesnice će sudjelovati u pripremama eseja za zbornik koji će na kraju biti objavljen te izradi albuma fotografija kojima će prikazati kulturne i umjetničke institucije i kulturno-historijsko naslijeđe svojih lokalnih zajednica.

Proces realizacije projektnih ciljeva odvijat će se putem interaktivnih predavanja, predavanja predstavnika institucija kulture i mentoringa za pripremu zbornika eseja učesnica/učesnika projekta. Također će se koristiti metode i tehnike iz oblasti marketinga usmjerene na promociju projekta putem medija i društvenih mreža. Smatramo da će se realizacijom ovog projekta ostvariti značajne koristi kako za institucije kulture i lokalne zajednice u kojima su one locirane tako i za lokalne zajednice iz kojih dolaze učesnice/učesnici u projektu.

Mladi će razviti svijest o značaju kulture i umjetnosti, te će kroz seriju predavanja dobiti znanja i vještine potrebne za osnaživanje kulture i umjetnosti u zajednicama u kojima žive. Svojim angažmanom u projektu bit će promotori i ambasadori posjećenih institucija i lokalnih zajednica, što bi trebalo imati pozitivne implikacije na zainteresiranost šire javnosti i njihovih vršnjaka za problematiku ovog projekta.

Učesnicama/učesnicima će biti dodijeljeni certifikati za učešće u projektu.

Link na koji se možete prijaviti za učešće u ovom projektu.

Lista odabranih polaznica/polaznika će biti objavljena 28. 1. 2019.

Za dodatne informacije možete kontaktirati koordinatorice projekta:
doc. dr. Sarina Bakić: [email protected]
doc. dr. Ehlimana Spahić: [email protected]

 

Više informacija, ovdje.

(Visited 707 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa