Poziv za učešće u Političkoj školi 2017

21 apr
Rok prijave 30.04.2017

Friedrich Ebert Stiftung, zajedno sa Forumom lijeve inicijative, pozivaju sve mlade od 18 do 35 godina starosti, a koji su bili dio edukacije SKOK – Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs, da se prijave na Političku školu.


Sudjelovanjem na Političkoj školi, imate priliku da razmjenite iskustva, te unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje. Tehnike dobrog javnog nastupa, izrada javnih politika, uređenje Bosne i Hercegovine, izborni procesi, su samo neke od tema koje vas očekuju na Školi, i to sa eminentnim predavačima iz datih oblasti. Nakon što uspješno završite Političku školu, imate mogućnost da se prijavite na priznatu Akademiju socijalne demokratije kao trećeg nivoa edukacije.

Politička škola traje jedan vikend (petak 19.5. – nedjelja 21.5.) i održava se u 5 gradova širom Bosne i Hercegovine, a po završetku cjelokupnog programa edukacije, učesnicima će se dodijeliti certifikati o uspješno završenim programima.

Teritorijalno Politička škola će biti organizovana u slijedećim gradovima:

BIHAĆ

TUZLA
DOBOJ
SARAJEVO
MOSTAR

Svi zainteresovani, koji su bili dio edukacije SKOK, mogu se prijaviti putem ON LINE LINK-a

Najkasnije do 30. aprila 2017. godine do 00:00. Broj polaznika po školi je maksimalno 30 učesnika/ca. Molimo vas da se prijavite na Političku školu prema mjestu koje vam je teritorijalno bliže.

Molimo vas da unutar online aplikacije, popunite polje motivaciono pismo, koje će pored vašeg uspjeha sa testiranja na SKOK edukaciji, imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kandidatkinja.

Učešće na Političkoj školi je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja, kao i smještaja za učesnike i učesnice pokrivaju organizatori. Troškove puta učesnici snose sami.

Za sve dodatne informacije obratite nam se putem slijedećih kontakata: +387 33 612 529 ili [email protected].

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin