Poziv za učešće u drugoj generaciji programa “Zona aktivizma”

10 apr
Rok prijave 20.04.2017

Vijeće mladih Općine Stari Grad Sarajevo uz podršku Fonda otvoreno društvo u BiH poziva sve studente i studentice Univerziteta u Sarajevu da uzmu učešće u drugoj generaciji programa “Zona aktivizma”.

Za učešće nije potreban prethodni angažman, nije bitno sa kojeg si fakulteta ili akademije, ni godina studija, ono što je bitno jeste da popuniš aplikaciju i pokažeš nam da želiš da mijenjaš postojeće stanje. Mi ćemo ti pružiti priliku da naučiš konkretne životne vještine, ponudićemo ti najbolje predavače i predavačice, kao i mogućnost da konkretiziraš svoje znanje i zaista napraviš promjenu.

“Zona aktivizma” je projekat koji ima za cilj da kroz obuke edukuje i motiviše studente/ice da postanu aktivni članovi/ice univerzitetske zajednice i zajedno djeluju na identifikaciji studentskih prava i obaveza.

Studenti/ce će tokom edukativnog dijela projekta raditi i zagovaračke akcije na svojim fakultetima, pisati projekte i identifikovati probleme, organizovati ulične akcije, okrugle stolove, konferencije i sl.

Projektom je planirano da se uključi po jedan predstavnik/ca sa svakog od 25 fakulteta i akademija sa Univerziteta u Sarajevu, ukoliko ne bude bilo prijava sa svih fakulteta prednost će imati studenti/ce onih fakulteta koji nemaju aktivnu studentsku organizaciju.

Rok za slanje prijava je 20.04.2017. godine do 16.00 sati!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin