Poziv za učešće: Trening trenera za rad na sesijama Model International Criminal Court Western Balkans

17 dec
Rok prijave 22.12.2018

U saradnji sa Nacionalnim Demokratskim Institutom (NDI BiH) i InfoHouse, YIHR BiH u narednom periodu pokreće implementaciju projekta ”Budi Inspiracija”, u sklopu kojeg će se održati nekoliko sesija simulacije suđenja Međunarodnog krivičnog suda – Model International Criminal Court Western Balkans (MICC WeB).

Tokom sedmodnevnih MICC WeB sesija, treneri će raditi sa učesnicima iz srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Tražimo razne profile trenera, jer će neki raditi radionice iz ljudskih prava (HR), neki će raditi pripreme pravnih slučajeva sa učesnicima (Legal), a neki će raditi novine, te video cijelog programa zajedno sa timom učenika (Press).

Ovaj poziv je otvoren studentima prava, politologije, novinarstva/žurnalistike, sociologije i drugih srodnih disciplina, ili naravno diplomiranim pravnicima, novinarima, itd. Također, iskusni treneri (neformalnog obrazovanja) u projektima sa mladima su dobrodošli da se prijave.

Trening za trenere će se održati u Sarajevu od 22.01. do 27.01.2019. godine. Svi troškovi učešća na treningu će biti pokriveni od strane organizatora (putovanje, smještaj u hotelu i svi obroci tokom treninga).

Prijaviti se možete ovde.

Rok za prijave je 22.12.2018. do 17:00.

(Visited 263 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa