Poziv za učešće – osnovni trening za liderke i lidere interkulturalnih omladinskih razmjena #10!

26 apr
Rok prijave 30.04.2018

Nakon uspešno realizovanih obuka devet generacija, Volonterski centar Vojvodine raspisuje poziv za novu generaciju polaznica/ka obuke za liderke/re interkulturalnih omladinskih razmena.

Sa posebnim zadovoljstvom nastavljamo ovaj deseti ciklus, otvoren za učesnice/ke iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore i, kao do sada, Srbije.

Zbog kratkog roka i ograničenja koje nameće vizni režim, poziv je otvoren samo za učesnice/ke sa Kosova koji poseduju putna dokumenta koja ne zahtevaju vizu za putovanje u Nemačku i Francusku.

Cilj i kratak opis:

Program obuke za liderke/re interkulturalnih omladinskih razmena je sertifikovan od strane Nemačkofrancuske kancelarije za mlade (www.ofaj.org, www.dfjw.org). Program obuke prati kurikulum razvijen od strane OFAJ/DFJW.

Cilj obuke je da učesnice/ke obuči i osnaži za planiranje, organizovanje i realizaciju interkulturalnih omladinskih razmena. Obuka se sastoji iz tri jednonedeljna modula koji će biti realizovani redom u Nemačkoj, Francuskoj i Srbiji. Namenjena je učesnicama i učesnicima, koji imaju iskustva sa volonterskim kampovima ili omladinskim razmenama, a prvenstveno onima koji su zainteresovani da organizuju i vode interkulturalne omladinske razmene.

Obuku realizuje Volonterski centar Vojvodine iz Srbije zajedno sa partnerskim organizacijama Interkulturelles Netzwerk iz Nemačke i Peuple et Culture iz Francuske. Trenerski tim je sastavljen od predstavnika partnerskih organizacija, a čine ga iskusne trenerice i treneri iz tih zemalja sa dugogodišnjim iskustvom u omladinskom radu, kao i programima neformalnog obrazovanja i interkulturalnih razmena.

Obuka se sastoji iz tri modula, a budući učesnici i učesnice u obavezi su da učestvuju u sva tri dela obuke. Obuka će se realizovati u skladu sa navedenim vremenskim planom

Dodatne informacije o načinu prijave i uslovima možete pronaći ovdje.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin