Poziv za učešće na webinaru “Projektna nastava – pozitivna iskustva nastavnika”

3 dec

Međunarodno udruženje „Interaktivne otvorene škole“ Tuzla, Vas poziva da uzmete učešće na webinaru „Projektna nastava – pozitivna iskustva nastavnika“, koji će biti održan 9.12.2016. godine sa početkom u 13.00 sati.

Međunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole” Tuzla provodi projekat “Razvoj i jačanje otvorenih škola u zajednici” u okviru kojeg organizira seriju webinara na kojima želimo aktualizirati određena pitanja u obrazovanju, a koja nastoje promovisati postizanje punog potencijala svakog učenika u formalnom obrazovanju.

Webinar je zamišljen kao susret nastavnika koji su do sada primjenjivali projektni nastavu i trenera Projektne nastave, te nastavnika zainteresiranih za ovu metodu, koji žele više čuti i naučiti o istoj.

Ovom prilikom želimo razgovarati o Projektnoj nastavi, kao vidu inovativnog pristupa nastavnom procesu, iz ugla nastavnika.

Neka od pitanja na koja ćemo pokušati dati odgovor i razmijeniti mišljenje su:

  1. Šta je Projektna nastava i koje su njene prednosti?
  2. Kakva su iskustva nastavnika koji su primjenjivali Projektnu nastavu?
  3. Kakvi su efekti Projektne nastave na nastavu i učenike?
  4. Kako organizirati i realizirati projektnu nastavu?

METODOLOGIJA RADA WEBINARA:

Cijeli susret će biti realiziran preko interneta. Sve što je potrebno za učešće jeste računar ili laptop konektovan na internet, zvučnik/slušali i mikrofon.

Webinar će trajati 60 minuta. Prvi dio će se učenicima obratiti uvodničari, koji će govoriti o Projektnoj nastavi, metodologiji i iskustvima u primjeni.

Nakon uvodnih izlaganja, bit će otvorena diskusija i potaknuta razmjena iskustava među učesnicima. Ukoliko ste zainteresirani za učešće, molimo da nam se javite na e-mail [email protected], kako bismo Vas regostrovali i dostavili link za ulazak na webinar.

UVODNIČARKA NA WEBINARU će biti Mara Ostojić i Indira Lukavica, MIOS-ove trenerice Projektne nastave.

CILJEVI WEBINARA:

Omogućiti susret nastavnog osoblja, predstavnika formalnog i neformalnog obrazovnog sektora i razmijeniti iskustava o imenovanoj temi. Želimo učesnike motivisati da se međusobno susreću, razmjenjuju iskustva i pristupe koje koriste u svojoj praksi, pri tome imajući za cilj ostvarenje punog potencijala učenika.

UČEŠĆEM NA WEBINARU ĆETE IMAT PRILIKU:

  1. Učestvovati na jednosatnom webinaru.
  2. Naučiti nešto o metodi Projektne nastave.
  3. Razmijeniti iskustva i mišljenja sa poznatim i nepoznatim kolegama.
  4. Dobiti poticaj da i sami iskušaju primjenu Projektne nastave, unaprijede i inoviraju svoj rad u razredu.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin