Poziv za učešće na treningu socijalnog/društvenog poduzetništva

23 nov

Udruženje “Damar omladine“ poziva mlade sa područja općina Visoko, Kneževo, Kakanj i Busovača da se prijave na trening o socijalnom/društvenom poduzetništvu koji će biti organiziran u pomenutim općinama.

Trening u Visokom i Kaknju bit će održan 26.11.2016. godine, dok će u općini Busovača trening biti održan 03.12.2016. godine, a u općini Kneževo 04.12.2016. godine.

Učesnici treninga imat će priliku da usvoje osnovna znanja o društvenom/socijalnom poduzetništvu kao i značaju istog s ciljem smanjenja stope nezaposlenosti kroz društvenu odgovornost. Također će dobiti priliku da uz mentorstvo razviju svoje ideje koje će n akraju treninga biti predstavljene javnosti.

Zainteresovani mladi starosne dobi od 14 do 30 godina mogu se prijaviti na linku.

Odabrani učesnici/ice za Visoko i Kakanj bit će obavješteni do četvrtka, 24.11.2016. godine o mjestu i vremenu održavanja treninga, dok će učesnici/ice za Busovaču i Kneževo biti obavješteni do 30.11.2016. godine.

Organizator snosi troškove smještaja, hrane i osvježenje tokom trajanja treninga.

Trening će se održati u sklopu projekta „INNOPRISE – projekt interetničkog pomirenja i inkluzije marginalizovanih grupa kroz poduzetništvo“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF, i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Radujemo se vašim prijavama. Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Udruženje „Damar omladine“
[email protected]
Bakračeva br. 1
Visoko

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments