Poziv za učešće na treningu digitalne i integrisane bezbjednosti

19 jun
Rok prijave 21.06.2019

Platforma Jedan Svijet iz Sarajeva i Alternativni Centar za devojke iz Kruševca organizuju trening digitalne i integrisane bezbednosti u Vrnjačkoj banji, u periodu od 8. do 12.jula 2019. godine. Trening se organizuje uz podršku Trag Fondacije.

Naše organizacije su prepoznale potrebu da se implementira jedan ovakav trening nakon istraživanja koje smo sprovele 2018. godine, a koje se ticalo rodno zasnovanog online nasilja. Braniteljice ljudskih prava su u velikoj mjeri izložene ovakvom nasilju, te je zaista važno zaštititi se od rizika koji postoje prilikom upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija, te naučiti neke od ključnih stvari koje im mogu pomoći da zaštite sebe i svoju privatnost na internetu. Trening će učesnicama pružiti alatke, savjete i preporuke o tome kako da djeluju u slučajevima online nasilja nad ženama.

Sa druge strane, trening integrisane bezbjednosti ima za cilj da doprinese da braniteljice ljudskih prava nauče prepoznavati rizike i prijetnje s kojima se suočavaju kroz svoj rad i aktivizam, kako aktivizam utiče na njihove živote na ličnom, organizacionom i političkom nivou, te da pronađu strategije za suočavanje sa stresom i izgradnju otpornosti.

Trening je namijenjen braniteljicama i aktivistkinjama za ljudska prava, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, koje su zainteresovane da saznaju više o digitalnoj i integrisanoj bezbjednosti. Ukoliko se prepoznajete u ovom opisu, imate svoj laptop i želite biti dio pokreta, prijavite se do 21. juna, 2019.

Svi troškovi treninga su pokriveni.

PRIJAVA NA TRENING

(Visited 88 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović