Poziv za učešće na Sarajevo Film Festival 2016 DocuCorner-u

17 jul
Rok prijave 01.08.2016

Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) poziva aktiviste i aktivistkinje iz Bosne i Hercegovine da uzmu učešće na pripremi i realizaciji DocuCorner-a u okviru 22. Sarajevo Film Festivala (SFF) od 12.  do 20. augusta 2016. godine. Osim DocuCorner-a, YIHR BiH već tradicionalno organizuje i druge aktivnosti tokom SFF-a, a sve sa ciljem upoznavanja i zbližavanja mladih aktivista i aktivistkinja iz Bosne i Hercegovine i regiona.

U sklopu dokumentarnog programa Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan u periodu od 12. do 20. augusta 2016. godine, biće organizovan DocuCorner kao dio oficijelnog programa SFF-a. DocuCorner je platforma u sklopu SFF-a koju YIHR BiH organizuje već petu godinu, gdje mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine i regiona imaju priliku gledati dokumentarne filmove i razgovarati sa režiserima prikazanih dokumentarnih filmova u podnevnim sesijama. U sklopu jutarnjih aktivnosti biće organizovane posjete Histrijskom muzeju, Tunelu spasa i slično. Detaljna agenda svih planiranih aktivnosti će biti napravljena nakon što SFF objavi program i termine prikazivanja dokumentarnih filmova, koju ćemo vam pravovremeno dostaviti.

Prijave za učešće možete slati do 01.08.2016. godine (nedjelja) na e-mail [email protected]. Prijavu preuzmite ovdje.

Zbog izrade zvaničnih akreditacija, prijava obavezno mora sadržavati fotografiju u .jpg formatu, a u naziv fotografije je potrebno upisati svoje ime i prezime.

Komisija za odabir učesnika/ca će prispjele prijave pregledati, te odabrati učesnike/ce kojima će biti dostavljena agenda i sve logističko-tehničke informacije do 08.08.2016. godine.

Tokom boravka u Sarajevu obezbjeđena je refundacija putnih troškova, te smještaj i hrana.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments