Poziv za učešće na radionici “Sarajevo Raw”

5 aug
Rok prijave 07.08.2017

Fondacija Mirovna akademija (u saradnji sa «Belgrade Raw») organizira dvodnevnu radionicu «Umjetničke prakse i aktivizam» 19. i 20. august 2017. godine u Sarajevu. Ova radionica prilika je da se istraže mogućnosti saradnje između umjetnosti i aktivističkih praksi.

Cilj ove radionice je pokušati odgovoriti na neka pitanja, kao što su na koji je način umjetnost povezana sa aktivizmom i da li ovdje postoji prostor „za saradnju“? Kako možemo koristiti umjetnost da učinimo naš aktivistički rad vidljivijim i korisnijim za širu društvenu zajednicu? Kako možemo koristiti umjetnost da bi uticali na socio-politička i ekonomska pitanja? Da li umjetnost ima potencijal da bude medij za prijenos važnih društvenih i političkih poruka? Da li su otvorene i inkluzivne umjetničke prakse u mogućnosti da postanu modeli za novu vrstu aktivizma „od i za ljude“?

Ova radionica dio je projekta „Nove metode i alati za društvene promjene“, a podržana je od strane Mennonite Central Commitee (MCC). Za učesnike/ice koje nisu iz Sarajeva, organizator nije u mogućnosti da pokrije troškove smještaja i puta. Za učesnike/ice će biti osiguran ručak tokom dva dana (za vrijeme trajanja radionica). Broj mjesta na ovoj radionici je ograničen. U slučaju većeg broj prijava, vršit ćemo selekciju kandidata/kandidatkinja na osnovu prijavnog formulara (dijela koji se odnosi na motivaciju za učešće u radionici). Učesnici/e koji budu izabrani/e da učestvuju u radionici, sa sobom trebaju donijeti svoje već postojeće fotografije Sarajeva (budući da je to materijal sa kojim će se raditi).

Svoje prijavne formulare za učešće pošaljete najkasnije do ponedjeljka, 7. augusta 2017. godine na email adresu: [email protected].

Više informacija:

FMA-poziv-za-aplikacije-prva-radionica-2017-FINAL

FMA-radionica-prijavni-formular-2017

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments