Poziv za učešće na likovnom konkursu: Mir je IN, nasilje OUT

7 okt
Rok prijave 31.10.2015
Nansen dijalog centar Crna Gora i Nansen dijalog centar Srbija, kao deo Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC) za Zapadni Balkan obeležavaju21. septembar, Međunarodni dan mira.Povodom ovog važnog međunarodnog datuma po šesti put u regionu Zapadnog Balkana raspisan je likovni konkurs na temu„MirjeIN,nasilje OUT“za učenike osnovnih i srednjih škola iz regiona. Pozivaju se škole, nastavnici i učenici da se uključe u obeležavanje Međunarodnog dana mira tako što će učestvovati na likovnom konkursu„MirjeIN,nasiljeOUT“. Likovni konkurs podržavaju Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Globalno partnerstvo za prevenciju oružanih sukoba.

Pozivaju se nastavnici, direktori, psiholozi, pedagozi da sa učenicima razgovaraju o Međunarodnom danu mira i njegovom značaju, nenasilnom rešavanju sukoba, kao i o načinima na koje je moguće sprečiti nasilje, kako u školi, tako i u celokupnom društvu. Konkurs se otvara nedelju dana uoči Međunarodnog dana mira (21. septembar), a trajaće do 31. oktobra 2015. godine.

Pozivaju se učenici osnovnih i srednjih škola sa prostora Zapadnog Balkana (Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Makedonija i Bosna i Hercegovina) da pošalju svoje likovne radove na temu„MirjeIN,nasiljeOUT“nacrtane tehnikom po sopstvenom izboru u Nansen dijalog centar Srbija e-mailom ili poštom prema navedenim propozicijama.

Ciljevi konkursa su:

– Upoznavanje učenika sa idejom Međunarodnog dana mira;

– Razgovor o nasilju i podsticanje njegove prevencije;

– Podsticanje učenika da pronađu kreativne načine na koje oni kao pojedinci mogu da doprinesu miru;

– Doprinos bezbednosti ljudi, solidarnosti, toleranciji i pomirenju u regionu Zapadnog Balkana…

– Uputstva za učenike i nastavnike:

Na konkursu mogu da učestvuju svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine;

Format rada A4 – duža ivica je položena horizontalno, kraća ivica vertikalno,tehnika po slobodnom izboru.

Učesnici konkursa radove mogu da pošalju poštom na:

NANSEN DIJALOG CENTAR SRBIJA

POŠTANSKI PREGRADAK 16

11050 BEOGRAD 22

PAK: 147002, SRBIJA

ili skeniraneradove e-mailom na [email protected] u minimalnoj rezoluciji od 300 dpi;

Uz rad je potrebno poslati SAGLASNOST(link za preuzimanje: http://goo.gl/kNlXRl) sa ličnim podacima i potpisom roditelja i učenika.

Konkurs se otvara uoči Međunarodnog dana mira i trajaćedo 31. oktobra 2015.godine (poslednji datum za slanje radova);

Radovi koji ne odgovaraju propozicijama ili su poslati nakon 31. oktobra neće ući u selekciju za nagrađene radove.

Proces selekcije radova:U odabiru radova učestvovaće stručna komisija. Predsednik komisije biće akademski slikar. Dvanaest odabranih radova učenika iz celog regiona ilustrovaće Mirovni kalendar za 2016. godinu. Pobednici će dobiti potvrdu o učešću „Mladi grade mir“ i simbolične nagrade, a konačna lista pobednika biće objavljena najkasnije 10.12.2015.

Kontakt osoba u Nansen dijalog centru Srbija:

Maja Vitas Majstorović, [email protected]

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin