Poziv za učešće na Festivalu poezije mladih

31 jan

Festival poezije mladih raspisao je konkurs za mlade iz regiona za učešće na tradicionalnoj smotri talentovanih pjesnika, koja će se po 48. put održati u Vrbasu (Srbija) u posljednjoj nedelji maja.

Pravo učešća na konkursu imaju pjesnici do 27 godina starosti sa ciklusom od 10 neobjavljenih pjesama, napisanih na jezicima nacionalnih zajednica umnožene u četiri primjerka i potpisane šifrom (sa rješenjem šifre u posebnoj koverti) treba dostaviti na adresu: Narodna biblioteka “Danilo Kiš” Vrbas, Festival poezije mladih, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas, najkasnije do 1. aprila 2016. godine.

Pjesnici čije pjesme odabere stručni žiri, učestvovaće na 48. Festivalu poezije mladih. Festival će nagraditi najbolje pjesnike, a glavna nagrada je štampanje knjige.

Istovremeno, Festival poezije mladih raspisao je konkurs za najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 42. put održati u okviru 48. FPM. Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi akademski slikari do 27 godina starosti. Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format rada je štafelajni.

Zainteresovani autori treva da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format jpg rezolucija 300 dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka) kao i kratku biografiju na: [email protected] najkasnije do 01. aprila 2016. godine.

Sava Stepanov, selektor Palete mladih će na osnovu radova prispjelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi na 42. Paleti mladih. Najboljem autoru će biti dodijeljena plaketa i otkupna nagrada.

Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 01. maja 2016. godine, na adresu:Festival poezije mladih – za Paletu mladih, Kulturni centar Vrbasa, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas.

Ues.rs.ba

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin