Poziv za učešće na edukaciju u Sarajevu baziranu na pozorištu

24 sep
Rok prijave 25.09.2018

Ako imaš između 16 i 30 godina, živiš u Sarajevu, Istočnom Sarajevu ili okolini, voliš pozorište, glumu i scenu, UNFPA i Britanska ambasada u Sarajevu te pozivaju da se prijaviš za učešće u kreativnom procesu postavljanja na scenu pozorišnog performansa, zamišljenog kao kombinacija elemenata forum teatra, fizičkog teatra, ekspresivnog i dramskog pozorišta. Tema kojom se predstava bavi je odnos društva prema ženama i muškarcima koji su preživjeli seksualno nasilje u ratu.

Postavljanje predstave na scenu je planirano za vrijeme vikenda (ukupno po četiri sata svakog vikenda) u periodu od 29. 9. – 11. 11. 2018. godine u prostorijama UN-a u Sarajevu. Izvođenje predstave u Sarajevu te u četiri druga grada BiH planirano je u periodu od 25. 11. do 10. 12. 2018. godine. Pozivaju se svi mladi spremni na potpunu posvećenost u ovom vremenskom periodu da se prijave. Svi troškovi izrade predstave su pokriveni od strane organizatora.

Ako vidiš pozorište kao alatku društvene promjene, prostor razmjene kreativnosti, energije i novog znanja te vlastitog napretka i razvitka, prijavi se do 25. septembra 2018. godine tako što ćeš popuniti prijavu ovdje.

mreza-mira.net

(Visited 163 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa