Poziv za učešće: Festival ženske umjetnosti – promocija neafirmisanih spisateljica

7 nov
Rok prijave 15.11.2015

NGO Youth Power poziva sve mlade, neafirmisane autorice i pjesnikinje da se prijave na javni poziv za učešće u aktivnostima izrade zbirke poezije i kratkih priča, s namjerom promovisanja mladih autorica i pjesnikinja široj publici.

Festival se održava u sklopu projekta „Youth Art Movement“ koji se bavi osnaživanjem mladih, te njihovih umjetničkih i organizacijskih sposobnosti, ideja i talenata. Kroz YAM projekat mladima nudimo mogućnost za direktno umjetničko djelovanje na javnoj sceni.
Prikupljene materijale ćemo prezentovati u sklopu večeri poezije na kojoj će mlade pjesnikinje imati priliku da po prvi put održe svoju samostalnu izložbu te predstave i promovišu vlastiti rad. Večeri poezije bit će održane u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu. Neke od pjesnikinja će biti pozvane da prezentiraju svoj rad na pomenutim večerima poezije.

O projektu:

YAM je projekat koji pokreće mlade na kreiranje kulturne platforme u Mostaru putem alternativnih umjetničkih sadržaja, te samim tim stvaraju pozitivnu klimu u gradu koja se reflektuje na širu društvenu zajednicu te osnažuje kulturno stvaralaštvo grada.

O organizaciji:

YP je nevladina organizacija osnovana od strane mladih radnika, psihologa i edukatora. Od osnivanja, ciljevi organizacije su unapređenje društva i promocija prava žena i prevencija nasilja. Programi koje trenutno organizacija implementira su usmjereni prema neformalnom obrazovanju mladih ljudi o spolnoj jednakosti, zdravim životnim stilovima, prevenciji nasilja, prmovisanju umjetnosti i očuvanju mira.

Kako se prijaviti?

Vašu poeziju, kratke priče, zajedno sa kontakt informacijama pošaljite na adresu: [email protected].

Prikupljene prijave će se nakon roka za prijavu pregledati, te će autorice biti kontaktirane s ciljem dogovaranja izrade materijala i aktivnosti promocije.

Rok za prijavu je 15.11.2015. do 14:00.

Projekat ”Youth Art Movement” je podržan od strane Američke ambasade u Sarajevu.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin