Poziv za studente/kinje fakulteta u Sarajevu

22 jun
Rok prijave 28.06.2016

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka desetu godinu organizuje Akademiju za političke lidere/ke u BiH. Akademija je namijenjena mladim liderima/kama iz političkog i društvenog života starosti od 18 do 27 godina. Program obuhvata ne samo razvoj kapaciteta i sticanje znanja iz oblasti društvenog i političkog života već i sticanje vještina neophodnih za aktivan društveni i politički angažman.U proteklih 9 godina Akademiju je uspješno završilo 185 mlada političara/ke iz 43 grada i opštine u BiH iz 29 različitih političkih partija. Mnogi od polaznika/ca zauzimaju značajne i visoke pozicije te imaju velike odgovornosti u donošenju odluka u javnom interesu.

Od 2013. godine, pored predstavnika/ca političkih partija, u Akademiju su uklјučeni i studenti/kinje, prvenstveno društvenih nauka i koji kod sebe prepoznaju liderske sposobnosti.

Akademija se realizuje kroz 4 tematska modula. Budući da se svaki modul održava u drugom gradu u BiH, ove godine 2. modul Akademije se realizuje u Sarajevu,  u periodu 30. juna – 03.jula 2016.

Ovim putem pozivamo studente/kinje iz Sarajeva i regije (sa privatnih i javnih fakulteta i univerziteta) da se prijave na pohađanje Modula 2 Akademije.

 Tema modula je „Diplomatija i Evro-atlantske integracije“.

Prijave:

Prednost imaju studenti/kinje političkih i društvenih nauka koji do sada nisu učestvovali na Akademiji

  • Troškovi materijala i predavanja su pokriveni
  • Troškovi prevoza nisu pokriveni
  • Polaznici nemaju obavezu plaćati bilo kakve troškove
  • Prijava treba da sadrži: IME, PREZIME, GODINA STUDIJA, FAKULTET, GODINA ROĐENјA, 3 REČENICE O MOTIVU UČEŠĆA I KONTAKT.
  • Broj mjesta je ograničen na 20

S tim u vezi 20 studenata/kinja koju budu odabrani prisustvovaće samo na pomenutom Modulu. Na Akademiji će učestvovati još 20, već odabranih mladih političara/ki koji pohađaju sve module Akademije.

Prijaviti se možete do utorka, 28. juna 2016. godine (do 12:00 časova), a odabrani studenti/kinje će biti naknadno obavješteni o detalјima održavanja modula.

Nakon završetka 2. modula studenti/kinje koju budu prisutni na svim predavanjima dobiće uvjerenje o pohađanju Modula 2 “Akademije za političke lidere/ke u BiH- 2016“.

Prijave:

E: [email protected]m

Više info i komunikacija:

www.pm.rs.ba ili na 051 303 310

TW: @PereptuumBL #Akademija2016

(Visited 449 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin