Poziv za studente – Treća Akademija za prevenciju maloljetničkog prijestupništva

20 sep
Rok prijave 25.09.2017

Udruženje za demokratski razvoj “PROACTA”, u saradnju sa CENTROM “Networks” i MUNJA inkubatorom poziva studente / polaznike na upis u treću generaciju akademije koja počinje 03.10.2017.

Mjesto održavanja Akademije : Centar Networks, Skenderpašina 1.  Sarajevo

Akademija za prevenciju maloljetničkog prijestupništva organizuje se uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva i obrazovanja i Kabineta premijera KS, namijenjena je preveniciji maloljetničkog prijestupništva, a bit će organizovana kroz  7 modula  iz slijedećih oblasti: psihologija, socijalna politika, sigurnost, sudstvo, mediji, zdravstvo, sport i nevladine organizacije.

Polaznici Akademije mogu postati studenti treće godine  sljedećih fakulteta: Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Fakultet političkih nauka (Socijalni rad i Žurnalistika), Pravni fakultet, Filozofski fakultet (Psihologija i Pedagogija) i Fakultet za sport i tjelesni odgoj.

Izbor od 40 polaznika obavit će Izvršni odbor Akademije. Po uspješnom završetku Akademije polaznici dobijaju diplome ovjerene od strane Udruženja za demokratski razvoj „ProActa“ i Centra „Networks“

Akademija će početi 03. oktobra u  prostorijma Centra „Networks“ Sarajevo. Predavanja i radionice su obavezne i realizirat će se u mjesecu oktobru dva puta sedmično (utorak/četvrtak) u trajanju od 17:00 do 19.00h, a izvest će ih akademski profesori i praktičariUčešće u Akademiji je besplatno.

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments