Poziv za studente iz Banja Luke i regije – Akademija za političke lidere/ke u BiH

30 avg

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka jedanaestu godinu organizuje Akademiju za političke lidere/ke u BiH. Akademija je namjenjena mladim liderima iz političkog i društvenog života starosti od 18 do 27 godina. Program obuhvata razvoj kapaciteta i sticanje znanja iz oblasti društvenog i političkog života te sticanje vještina neophodnih za društveni i politički angažman. Akademija se realizuje kroz 4 tematska modula.

U proteklih 10 godina Akademiju je uspješno završilo 199 mlada političara/ke iz 46 gradova i opština u BiH iz 30 različitih političkih partija.  Od 2013. godine, pored predstavnika političkih partija, u Akademiju su uključeni i studenti, prvenstveno društvenih nauka i oni koji kod sebe prepoznaju liderske sposobnosti.

Budući da se svaki modul održava u drugom gradu u BiH, ove godine 1. modul Akademije se realizuje u Banjaluci, u periodu 6 – 9. septembra 2018.

Pozivaju se studenti iz Banje Luke i regije (sa privatnih i javnih fakulteta i univerziteta) da se prijave na pohađanje Modula 1 Akademije. Tema modula je „Aktivizam mladih u BiH i kampanje izlaska na izbore“.

Prijave:

Prednost imaju studenti političkih i društvenih nauka koji do sada nisu učestvovali na Akademiji.

  • Prijava treba da sadrži: IME, PREZIME, GODINA STUDIJA, FAKULTET, GODINA ROĐENJA, 3 REČENICE O MOTIVU UČEŠĆA I KONTAKT.
  • JMBG i Broj lične karte (zbog procedura u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje se doržava Modul 1)
  • Troškovi materijala i predavanja su pokriveni
  • Troškovi prevoza nisu pokriveni
  • Polaznici nemaju obavezu plaćati bilo kakve troškove
  • Broj mjesta ograničen

S tim u vezi studenti koju budu odabrani prisustvovaće samo na pomenutom Modulu 1. Na Akademiji će učestvovati još 20, već odabranih mladih političara koji pohađaju sve module Akademije.

Prijaviti se možete do 31. avgusta 2018. godine – do 11:00h (Poziv za prijavu je produžen, zato požurite!), a odabrani studenti će biti naknadno obavješteni o detaljima održavanja modula.

Nakon završetka 1. modula studenti koju budu prisutni na svim predavanjima dobiće uvjerenje o pohađanju Modula 1 Akademije za političke lidere/ke u BiH- 2018.

Prijave dostaviti na: 

e-mail: [email protected]

Više info i komunikacija:

www.pm.rs.ba ili na 051 303 310

(Visited 108 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments