Poziv za saradnju sa nevladinim organizacijama i udruženjima koji djeluju na području Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo

12 okt

SOS Dječija sela BiH, a specifično SOS Program za mlade ima za cilj osnaživanje mladih koji odrastaju u porodičnom obliku brige SOS Dječijih sela Sarajevo i Gračanica, ali i drugim oblicima javne brige kao i mladih iz socijalno ugroženih kategorija. Aktivnosti osnaživanja za cilj imaju podizanje njihove konkurentnosti na tržištu rada, a sam program podrazumijeva obuke životnih vještina, vještina zapošljivosti i samozapošljavanja te ostale aktivnosti podrške kao što su kursevi stranih jezika, informatike, stručna osposobljavanja, prekvalifikacije, dokvalifikacije, start up grantovi i podrška u pronalaženju posla.

SOS Program za mlade djeluje na lokaciji SOS Resursnog centra Hermann Gmeiner, koji raspolaže sa dvije multimedijalne sale i salom za sastanke.

Ovom prilikom SOS Dječija sela BiH pozivaju nevladine organizacije i udruženja, koja rade na poboljšanju uslova života za socijalno ugrožene kategorije i mogu ponuditi mladima podršku u osamostaljenju i izgradnji kapaciteta, da iskažu interes za saradnju.

SOS Dječija sela BiH nevladinim organizacijama i udruženjima nudi prostor SOS Programa za mlade na korištenje bez nadoknade prema utvrđenom planu i  rasporedu, a za uzvrat traži mogućnost da se korisnici našeg programa besplatno priključe aktivnostima koje se provode. Usluge nevladinih organizacija i udruženja prema trećim stranama koje bi se provodile u Centru za mlade mogu biti komercijalnog ili nekomercijalnog karaktera.

Za detaljne informacije, možete nas posjetiti na adresi Semira Frašte bb, Novi Grad Sarajevo, ili na e mail adrese [email protected] – Koordinator volontera, ili [email protected] – Project Manager, ili na broj telefona 033 465 488.

(Visited 129 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments