Poziv za radionicu “Građansko novinarstvo”

28 jun
Rok prijave 02.07.2018

Portal “Impuls” poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionica “Građansko novinarstvo” koja će se održati 6. jula 2018. u hotelu Bosna u Banjoj Luci.

Predavači na radionici “Građansko novinarstvo” su bloger Srđan Puhalo sa temom „Blog i društvene mreže u službi građana“ i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak, s temom “Online društvene mreže kao alati građanskog novinarstva”.

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.
Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na našem portalu Impulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica „Građansko novinarstvo“ održaće se 6. jula u Hotelu Bosna sa početkom u 11:00 časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email adrese [email protected] [email protected] i [email protected]  sa naznakom „Za radionicu Građansko novinarstvo“, najkasnije do 2. jula.

Prijavu i više informacija pronađite ovdje.
O rezultatima  konkursa prijavljeni će biti obavješteni od 3. do 5. jula.
Organizator nije u mogućnosti da pokrije putne troškove učesnicima koji dolaze van Banje Luke.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa